Тежък ден за демокрацията: Димки в албанския парламент, чупене на компютри в македонския (видео)

OFFNews 20 ноември 2023 в 19:37 3662 0

Снимка ATA/ БТА

Тежък ден за демокрацията в Албания и Северна Македония. В парламента в Тирана запалиха димки, а в този в Скопие чупиха компютри.

В дневния ред на албансксия парламент беше включен проектобюджетът за следващата година, но вместо да последва продължителен дебат, заседанието приключи за пет минути.

Опозиционните депутати, поддръжници на Сали Бериша блокираха със столове трибуната. Депутатите от опозиционната Демократическа партия на Албания запалиха множество факли в сградата на парламента. Падането на една от тях върху стола на опозиционен депутат доведе до разпалване на огън, предаде БТА.

Председателят на парламента Линдита Никола, след като прецени, че няма възможност за нормална работа, подложи на гласуване проектобюджета, който беше приет с 83 гласа на депутатите от мнозинството и част от опозицията, след което заседанието приключи.

В Скопие пък депутати нападнаха зам.-председателя на парламента Горан Мисовски, предаде Би Ти Ви.

Народни представители от политическа партия "Левица" нападнаха първо вербално, а след това и физически заместник-председателя на парламента. До саморазправата се стигна на фона на гласуването на поправките в Правилника за дейността, предложени от "Левица", които не минаха.

След гласуването депутатът от Левица Борислав Кръмов счупи и хвърли на пода монитора на председателстващия заседанието Горан Мисовски и започна да го замеря с листове хартия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика