Таксиджия скочи от "Тауър бридж", по чудо оцеля

24 юли 2012 в 10:59 1667 0

"Тауър Бридж" с олимпийските кръгове.

Таксиметровият шофьор е скочил с главата надолу от "Тауър бридж" в Лондон и е оцелял по чудо, съобщиха властите в английската столица.

Мъжът е бил сред протестиращите таксиметрови шофьори срещу недопускането на таксита в отворените за олимпийските игри пътни ленти.

Той е скочил от 8 метра височина, но е оцелял и е бил изваден от полицаи изпод моста. Арестуван е от лондонската полиция за нарушаване на обществения ред.

Специалните ленти, срещу които протестират таксиджиите, ще бъдат използвани само от олимпийски състезатели, официални лица, спонсори и журналисти.

За другите шофьори и велосипедисти тази лента ще е забранена, а глобата за влизане е 130 паунда (166 евро). Паркираните неправилно автомобили ще бъдат репатрирани и освобождавани срещу 200 паунда (255 евро).

В понеделник стотици лондонски таксита преминаха по "Тауър Бридж" с надути клаксони. Те твърдят, че заради лентите и предизвиканите от тях затруднения за трафика ще попадат по-често в задръствания и ще губят клиенти и пари.

Над 25 000 лондонски таксиметрови шофьори поискаха достъп до пуснатите общо 160 км олимпийски ленти. След инцидента са били увеличени полицейските и военни патрули по брега на Темза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови