Страх в Израел преди Лондон 2012

22 юли 2012 в 13:04 2733 0

Лондон 2012. Снимка: БГНЕС
Лондон 2012. Снимка: БГНЕС

Засилено присъствие на своите служби за сигурност ще има Израел на олимпиадата Лондон 2012, съобщи британския вестник "Сънди таймс".

След атентата на бургаското летище "Сарафово" на 18 юли Израел се притеснява да не се повтори ужасът от Мюнхен '72. На олимпиадата в Германия преди 40 години палестински терористи убиха 11 израелски спортисти и треньори.

Екипи на израелското разузнава издирват в Европа свързани с Иран и "Хизбула" европейци, приели исляма. Предполага се, че сред тях е съучастникът на атентатора от Бургас.

"Една от израелските цели се смята, че е терорист с американски паспорт с името на Дейвид Джеферсън, за когото се предполага, че е избягал след атентата в Бургас. Предполага се, че има още едно мощно взривно устройство", твърди "Сънди таймс". 

Според израелския вестник "Аарец" България е изпратила проби от ДНК на атентатора, който се взриви в Бургас, на американските специални служби. Американците търсят връзка с арестанти от затвора за предполагаеми терористи в Гуантанамо, пише вестникът.

В ДАНС са прекратени отпуските заради атентата на летище "Сарафово" и служителите ù са изпратени в огнищата на ислямския фундаментализъм в България, съобщи "Струма".

В момента агентите на ДАНС разпитват хора в Пиринско, известни с изповядване на радикален ислям и контакти със Саудитска Арабия.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!