Таймс: Зеленски оцелял в 3 опита за покушение

И двата опита са били осуетени от антивоенни елементи във Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия, пише авторитетното британско издание

OFFNews 04 март 2022 в 09:58 12156 32

Снимка Пресслужба на президента на Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е оцелял в три опита за убийство в последната седмица, съобщава британският "Таймс", като се позовава на свои източници.

Според информацията два отделни отряда са били изпратени за покушението му - наемници от подкрепяната от Кремъл групировка "Вагнер" и чеченски специални части. И двата опита са били осуетени от антивоенни елементи във Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия, пише "Таймс".

Наемниците на Вагнер в Киев са претърпели загуби по време на опитите си и се твърди, че са били разтревожени от това колко точно украинците са предвидили ходовете им. Източник, близък до групировката, заяви, че е било "зловещо" колко добре информиран е изглеждал екипът за сигурност на Зеленски.

"Таймс" цитира украинския секретар по национална сигурност и отбрана, който казва пред местни телевизии, че са получили информация от ФСБ - "които не искат да участват в тази кървава война".

Зад два от опитите стои подкрепяната от Кремъл "Вагнер груп", съобщава "Таймс". Ако те са били или са успешни, Москва би могла да отрече прякото си участие в заговора за убийство.

В Киев все още има повече от 400 членове на "Вагнер груп", след като нейни членове проникнаха в Украйна със "списък за убийство" на 24 официални лица, чиято смърт би предизвикала хаос в украинското правителство, съобщават източници на "Таймс".

В събота друг опит за покушение срещу Зеленски е било осуетено в покрайнините на Киев. Украински служители по сигурността заявиха, че група чеченски убийци е била "елиминирана" преди да достигне до лидера, добавя британското авторитетно издание.

В началото на конфликта миналата седмица самият Зеленски обяви, че в Киев са влезли групи, които целят да убият него и семейството му. САЩ предложиха на 44-годишния президент да го евакуират от Киев в хода на обсадата, но той отказа. "Битката е тук. Имам нужда от боеприпаси, а не от евакуация", каза той, според Асошиейтед прес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

36

Стефан

05.03 2022 в 00:12

О, не! Това до тука е нищо. Путин още не ги е ударил. Не им е натресъл своите санкции. А чак после ще започне да чака да узреят, да почнат да се пазарят за отмяна на санкциите.
До тука е нищото. Само космоса, дървесината, желязото и алуминия. И торовете от днеска, да.

23293

34

Стефан

04.03 2022 в 22:43

Ми плачи тогава, щом рублите които имаш, са станали подземни копачи. Аз нямам рубли, и засега оставям мислите за цената на рублите, на руските финансисти.
Не ме занима и откъде ще търсят ковачи да им направят други рубли от планината злато, което държат в мазето, че и расте бързо. Особено, откакто спряха да карат всяка година по 200 тона злато в Лондон.

23293

33

Стефан

04.03 2022 в 22:22

Зулжин, не. Сводката на украинския генщаб всеки ден си е съвсем нормална и вярна. Глупостите, които се появяват при повърхностно гледане в гугъла, са работа на средствата им за масова информация. До вчера в западните СМИ също имаше глупости. Не че лъжеха като укрите, правеха го по-хитро. Показваха верни картинки, даже с дата. Но отпреди 2 дни, и така всеки ден. Напълно подъл номер, и тежко непрофесионален. Явно са им наредили от американските психоцентрове.
Днеска не издържаха, и започнаха да пишат истината.
Там катастрофата е пълна, между другото. В европата имам пред вид.

500

32

Hackerman

04.03 2022 в 22:15

И докато вършат всичко това рублата ще издълбае дупка до Китай. Малко им е ма бавно и полека ще усетят как се затяга примката.

23293

31

Стефан

04.03 2022 в 22:05

Че нямаш представа какво е Украйна и кой живее в нея, вече разбрахме. Макар че, щом си толкова пламенен - можеше да си направиш труда да прочетеш поне отгоре-отгоре.
А виж това, че не те бива в мисленето, вече няма да се оправи.
На руснаците през ум не им е минавало да окупират тоя хаос.
Ще унищожат оръжието и нацистите, ще осъдят военнопрестъпниците. Ще го нарежат на парчета, ще приберат при себе си който иска, и ще оставят западненските скакуаси да крадат и беснеят из Европа колкото си искат.

500

29

Hackerman

04.03 2022 в 21:53

Нали не беше война бе, подлого. Няма скоро да могат да ти платят за тролските услуги. Оставаш на сухо. Картата на Украйна се смалява, но това не значи че украинците ще приемат доброволно руското иго, както л___ното Путин очакваше. Ще има окупация. Ще е грозна и пълна с мизерия, както всичко руско, но и тя ще има край и накрая ще си понесете отговорността. Всичката руска сган с всичките и пипала!

23293

27

Стефан

04.03 2022 в 21:33

То ясно, че на войната всички лъжат, това си е част от процеса.
Въпросът е, че тия лъжат не тактически, което са длъжни да правят, а с резултатите, които няма как да променят. Бездарно, по детски, или по пиянски. Вече и американските телевизии се дразнят, че толкова време са ги будалкали. А вменяемите им коментатори - бивши военни и разузнавачи, са обидени, че толкова време са им запушвали устите, и че не са ги слушали като са предупреждавали какво ще стане.
Та, политическото ръководство на нато, още хич не е изтрезняло, и не си дава сметка за разгрома.