Тайландски параолимпиец уби булката, тъщата и снахата си в деня на сватбата и се самоуби

Двама от гостите на сватбата също са били уцелени от куршумите, единият от тях е починал

OFFNews 27 ноември 2023 в 13:55 4000 0

Снимка Pixabay

Тайландски параолимпиец и бивш войник застреля булката, тъщата и снаха си, преди да се самоубие в деня на сватбата, съобщи Би Би Си.

29-годишният Чатуронг Суксук и 44-годишната Канчана Пачунтхуек се венчали в събота в североизточен Тайланд след три години съвместно съжителство.

По време на сватбеното тържество младоженецът отишъл някъде и се върнал с пистолет, след което като застрелял съпругата си, 62-годишната ѝ майка и 38-годишната ѝ сестра.

Двама от гостите на сватбата били улучени по погрешка. Единият от тях починал от раните си в болница.

Според тайландската полиция Чатуронг Суксук е бил в "доста нетрезво състояние". Въпреки това мотивите му остават неясни. Властите уточняват, че бившият войник е купил законно пистолета и боеприпасите миналата година.

Тайландските медии пишат, че двойката се е скарала по време на сватбеното тържество. Твърди се, че младоженецът се чувствал несигурен заради разликата във възрастта между него и булката. Според полицията обаче това са спекулации. Те призовават за търпение и уверяват, че разследването продължава и случаят ще бъде приключен възможно най-скоро.

Чатуронг Суксук е носител на сребърен медал по плуване на Параолимпийските игри на Асеан в Индонезия 2022 г. Той бе включен и в списъка на спортистите, които ще се състезават на Световните спортни игри за хора с увреждания в Тайланд следващия месец. Суксук загубил десния си крак, докато бил на служба в паравоенните леки пехотни сили, които патрулират по тайландските граници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки