Стажант в лондонска банка почина след 72-часова работна смяна

20 август 2013 в 15:58 1248 5

Мориц Ерхарт почина след 72-часова работна смяна в лондонска банка
Мориц Ерхарт почина след 72-часова работна смяна в лондонска банка

21-годишен стажант в лондонска банка почина след 72-часова работна смяна, съобщава британският "Гардиън".

Мориц Ерхарт е бил студент на разменни начала от Германия, който учил в "Мичиганския университет" и е стажувал в "Банк ъф Америка" в столицата на Великобритания.

Момчето е починало само седем дни преди да завърши стажа си в компанията.

21-годишният студент е получил епилептичен пристъп и припаднал в студентството си общежитие след като е прекарал 3 дни в банката. Починал е в болница в източен Лондон.

Според коментари в мрежата, стажантите в "Банк ъф Америка" са задължавани да работят с дни наред без почивка, за да им бъде предложена работа. Други пък коментират, че стажуването там е било най-ужасното нещо в живота им.

Служител на банката, цитиран анонимно от британското издание "Индепендънт", заяви, че стажантите там обикновено изкарват по около 100-110 часа на седмица в работа. "Въпреки това, Мориц Ерхарт е първият стажант, който починал заради преумора", добави още анонимният банков работник.

"Ивнинг стандарт" цитира свой източник, който казва, "че най-ужасният момент е, когато си вземеш такси в 7 сутринта след работа, прибереш се у дома, а таксито те чака отпред, докато се изкъпеш и смениш дрехите си."

Говорителят на "Банк ъф Америка" не коментираха убийствено дългите смени, а само изразиха дълбоки съболезнования за смъртта на младия студент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!