Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Спецчасти потушават ромски бунт в Русия (видео)

OFFNews 17 март 2016 в 14:30 12781 16

OMON

Снимка MK.ru

Спецполицаи от ОМОН задържат протестиращ ром

Руските спецчасти ОМОН трябваше да се намесят в село Плеханово, Тулска област срещу роми, устроили "газов бунт". По информация на MySLO.ru тази сутрин в ромската махала в селото пристигнали стотици полицаи и бойци от спецчастите ОМОН. Четирима цигани са задържани, допълва ТАСС.

На улиците са излезли десетки роми. Двама от "най-активно жестикулиращите граждани бяха задържани максимално твърдо с употребата на специални средства – палки", се казва в съобщение на Информационна агенция "Тулские новости". Малко по-късно са били задържани още двама от "най-активните" представители на ромите. в потушаването на бунта са участвали около 500 спецполицаи. 

На 15 март ромите в Плеханово се се опитали незаконно да се включат към газопровод. Те обаче направили грешка, поради което в газовите тръби попаднала вода. В резултат на това близо 400 къщи в селото останали без газ.

Сутринта на 16 март в Плеханово избухна истински бунт - пред сградата на селската администрация и полицейския пункт се бяха събрали сто жители на "табора". Те палеха гуми, нападаха полицаите, журналистите и служителите на газовата служба, хвърляха камъни срещу тях.

Правоохранителните органи днес "ще провеждат разяснителна работа с жителите на ромските селища, които незаконно са се включили в газовата мрежа". Според руските медии работата на газовите специалисти в Плеханово прилича повече на спецоперация, пише NEWSru.com.

Открити са били над десет незаконни връзки към газопровода, минаващ край Плеханово.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews