Смъртна присъда в Аризона отне 2 часа

ОFFNews Последна промяна на 24 юли 2014 в 10:46 8760 12

Снимка АП

Осъденият на смърт Уд заради убийството на приятелката му и нейния баща

Почти два часа отне изпълнението на смъртна присъда на двоен убиец в щата Аризона, предадоха местните медии.

По законите на щата осъденият през 1989 г. Джоузеф Уд бе умъртвен със смъртоносна инжекция. Той получил най-тежкото наказание за убийството на приятелката си и нейния баща.

Адвокатите на смъртника са подали жалба заради начина на изпълнение на присъдата, защото над час след поставяне на леталната инжекция се долавяло пъшкане и скимтене.

Според адвокатите продължителната екзекуция нарушава правото на осъдения за умъртвяване без жестокост. Екзекуцията трябвало да отнеме около 10 минути, а вместо това откъм смъртника се чули над 600 агонизиращи звуци, посочват те.

Губернаторът на щата Аризона Джан Бруър коментира случая без толкова съчувствие. Бруър назначи проверка, но заяви, че Джоузеф Уд си е отишъл от този свят законосъобразно. "Според свидетелите и медицинското досие той не е страдал. Смъртта му може да се сравни с ужасното страдание, което е причинил на жертвите и на техните близки", добавя губернаторът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.07 2014 в 18:03

Отче Мирослав Енчев, красиво го дъвчите поповете. Но я попитай твоя шантав бог, защо учи сбърканите християни да са овце и да ги трепят, а сбърканите джихадисти да убиват невинни? Нали бог бил един, значи е садист и се забавлява тая гадина а? Кръволок е ненаситен вашия бог. Прави са американо и китайците и прабългарите - за рецидивите смърт! Те не са хора а зверове, каква хуманност заслужават? Никаква! И шут за Отворено общество и всеки, застъпващ се за изверги - той им става съучастник!

25.07 2014 в 15:26

Това пак е хуманно. А тук местните дерибеи ни назначават на една мижава заплатка, за телефон, вик, ток, дрешки секънд едишън, и ние пъшкаме цял живот, а тоя се е отървал за час. Пожелавам на братята американо да им дава работа комуне юдо номенклатур бълхаро тюрко ромалее юдо ,... шеф прайд да видят как ще пъшкат дълго, дълго! Как издържаме живи и ние се чудим. Минимума за месечен стандарт-храна е 685 лева, а мин. заплата и реал заплата по-ниски... Хилъри, изпрати 7-ми флот да арестува тая бесепарско-депесарска-реформаторско-герберо-атакистко-цветна паплач...и 10 комплекса Пейтриът, да ги сгреят...!

25.07 2014 в 02:36

Тоя поразително прилича на оня телевизионен говорител Димитър Цонев, даже в първия момент помислих, че е той.

24.07 2014 в 21:34

Така, така, да си имат едно на ум.

24.07 2014 в 18:18

Малко ми заприлича на откъс от филма "LAW ABIDING CITIZEN" - заглавието на български е "Смъртоносен противник".
А, може и изпълнителите на присъдата да са го гледали.

24.07 2014 в 14:48

Аре да поръчаме по една от тези за всеки депутат.

24.07 2014 в 14:29

Тези, които постaновявaт и изпълнявaт смъртнa присъдa се превръщaт в също толковa големи престъпници кaто този, нa който е нaложено товa нaкaзaние! Животa е нaй-голямото човешко блaго и сaмо Бог имa прaво дa го отнемa! Всяко убииство е престъпление и грях, незaвисимо дaли престъпникa се кaзвa Джоузеф Уд или aмерикaнскa прaворaздaвaтелнa системa!

24.07 2014 в 13:47

В американските форуми, каквато и да е новината, винаги по не един чикиджи-петко ще се намери да каже "ето защо Обама не трябва да е президент!" Дори новината да е за намерен нов вид костенурки в Того-Того.
А в българските форуми, каквато и да е новината, винаги поне един импотент-цецко ще скочи да каже, че "и ето защо, циганите са лоши".
Тази новина е пример за този куриозен механизъм.

24.07 2014 в 12:29

Къде е сега Българския Хелзингски комитет да вдигне врява,че изпълнението на смъртни присъди е нехуманно и нечовешко,нали са много загрижени за циганите и само и единствено за ПРАВАТА ИМ но за задължения и отговорности никъде никой и не споменава-затова сме я докарали на тоя хал.!!!