Сирийският отговор на израелските въздушни удари е начало на нова стратегическа фаза, обяви Хизбула

OFFNews 10 февруари 2018 в 18:21 4514 1

Ливанската шиитска организация Хизбула приветства сирийския отговор на израелските въздушни удари срещу ирански и сирийски бази в Сирия, посочвайки, че тази реакцията бележи "нова стратегическа фаза", която слага край на нарушаването на сирийска територия.

Израел съобщи, че един от израелските изтребител "Ф-16" се е разбил, след като е бил подложен на интензивен ответен огън от сирийската противовъздушна отбрана. Израел отговори с мащабно нападение на 12 бази в Сирия.

Израел обяви, че огънят е предизвикан от ирански дрон, който е навлязъл в сирийското въздушно пространство. Съвместен оперативен щаб на Сирия и съюзниците й, Иран и Хизбула, отрекоха дронът да е навлизал в израелското въздушно пространство, съобщи АП, цитирана от БТА.

Според Хизбула смелото противопоставяне на нападащите израелски самолети, включително свалянето на изтребител "Ф-16" открива нова стратегическа фаза, която слага край на нарушаването на сирийското въздушно пространство и на сирийската територия.

Хизбула изпрати хиляди бойци в подкрепа на силите на сирийския президент Башар Асад.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

12.02 2018 в 09:55

След като не можаха да изполват Ислямска държава, за да разрушат Сирия, Турция и Израел решиха да играят с открити карти и направо я нападнаха.