Летището в Тел Авив затвори, Сирия съобщава за убити, сирени на Голанските възвишения

OFFNews 10 февруари 2018 в 11:20 13285 4

Бенямин Нетаняху

Летище "Бен Гурион" в Тел Авив временно спря работа, след като изстрелян от Сирия ирански дрон навлезе във въздушното пространство на Израел и беше свален над Голанските възвишения от израелски хеликоптер.

Това съобщи в. "Джерузалем пост", цитиран от ТАСС. Говорителят на израелската армия подполковник Джонатан Конрикус съобщи в Туитър, че в отговор на навлизането на дрона израелски военни самолети са нанесли удари по ирански обекти в Сирия. Впоследствие сирийската противовъздушна отбрана е изстреляла няколко зенитни ракети по израелски изтребител Ф-16, след което Израел е нанесъл мощен удар по противовъздушни системи и ирански цели в Сирия. 

Израелският премиер Бенямин Нетаняху и министърът на отбраната ще направят оценка на ситуацията на границата със Сирия, съобщи армията. 

Сирийската противовъздушна отбрана е отговорила на нов израелски въздушен удар край столицата Дамаск след предишния удар в централната част на страната, съобщи сирийската държавна телевизия, цитирана от Асошиейтед прес и БТА.

В съобщението се казва, че днес са чути експлозии в провинция Риф Дамаск близо до столицата. Държавната агенция САНА посочва, че противовъздушната отбрана е отговорила на "нова израелска агресия". 

Атакувани са 12 цели, включително три батареи на противовъздушната отбрана и четири ирански обекта в Сирия. Трима бойци от проправителствените сирийски сили са убити при израелския удар срещу въздушна база в Сирия, съобщиха източници, близки до правителството, цитирани от ДПА.

Разрушени са склад за муниции и военен автомобил при израелската бомбардировка в централната провинция Хомс по-рано днес. Базата, известна като военно летище Т4, е важен разпределителен център за правителствените сили и техните съюзници бунтовници. 

На Голанските възвишения се чуват сирени за въздушна тревога, съобщи пресслужбата на израелската армия. Подробности не се съобщават.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови