Quantcast

Швейцария няма да ограничава достъпа на имигранти

ОFFNews Последна промяна на 30 ноември 2014 в 19:03 1483 3

Швейцарците отхвърлиха предложението да ограничат достъпа на имигрантите.

Те гласуваха против трите проектомерки в проведения днес референдум - за въвеждане на допълнителни ограничения за имиграцията чрез драстично намаление на квотите за имигранти в името на опазването на околната среда; за задължително съхраняване на държавните златни резерви в страната и за купуване на допълнителни количества от благородния метал от централната банка; за премахване на данъчните привилегии за чужденци.

Мнозинството от 26-те кантона са гласували против предложенията, което автоматично означава, че те не се приемат, пише АФП.

Според проучване, проведено по поръчка на общественото радио и телевизия, швейцарците са отхвърлили с най-голямо мнозинство, 78% "против" и само 20% "за", предложението за златните резерви.

Срещу инициативата за ограничаване на имиграцията са гласували 74% от имащите право на глас, а против премахването на данъчните привилегии за чужденци, най-вече милионери са били 60%, съобщава ТАСС.

Тези резултати отговарят на предварителните очаквания за гласуването на референдума в Швейцария.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.11 2014 в 20:20

Дедо попе, аз тая работа я направИх преди 13 лазарника и съм дълбоко убеден, че това е най-доброто решение в живота ми. Потвърждавам - Швейцария е много близко до идеала ми за държава. Ама то това щото маТРЯлът им е качествен. Останалото си идва на мястото от само себе си.

30.11 2014 в 20:17

наскоро швейцарците отхвърлиха увеличение и на МРЗ.
Умен народ, по-голямата част от който мисли рационално и не се поддава на политическата пропаганда на комунисти, фашисти и всякави други подобни.

30.11 2014 в 19:21

Дедо ви поп има желание да се премести в Швейцария. Там явно людете са по-мъдри, щом и на избори правят смислени работи.