Швейцария налага нови санкции срещу Русия

OFFNews 16 март 2022 в 17:55 2487 5

Снимка pixabay

Швейцария налага нови санкции на над 200 руски физически и юридически лица заради нахлуването на Русия в Украйна, съобщиха от швейцарското правителство. 

Оттам отбелязват, че списъкът на санкционираните лица (от Швейцария - бел.ред) вече напълно съвпада с този на ЕС.

Техните активи в Швейцария ще бъдат замразени и докладвани на Държавния секретариат по икономическите въпроси (SECO). Също така на 197 физически лица ще бъдат наложени финансови санкции и ограничения за пътуване. 

Новите швейцарски санкции все още не включват забрана за износ на луксозни стоки, наложена от ЕС вчера, каза говорителят на Федералното министерство по икономически въпроси, образование и изследвания (EAER) Гай Пармелин .

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

5

alfakentavur

16.03 2022 в 22:37

- Серьожа, кой е Александър Суворов?
- Другарко учителница, Суворов е велик руски пълководец. Той пуска войските на Наполеон в Москва, но я запалва и не им оставя нищо там. След това изчаква да дойде суровата руска зима и ги разбива.
- Браво, Серьожа! Кой е маршал Георгий Жуков?
- Другарко учителница, маршал Жуков е велик съветски пълководец. Той допуска германските войски до Москва. Отбранява я, изчаква да дойде суровата руска зима и ги разбива.
- Браво, Серьожа! Кой е Йасер Арафат?
- Дургарко учителница, Йасер Арафат е велик палестински лидер. Той оставя Израел да завладее арабски територии и от тогава чака да дойде суровата руска зима.
- Браво, Серьожа! Кой е Владимир Путин?
- Другарко учителница, Владимир Путин е велик руски лидер. Той започва война в Украйна, крие се в бункер в Сибир и чака суровата руска зима.

-2175

4

IvanGrozn

16.03 2022 в 21:00

Не не не Bace7. Не е така. Колкото и да ти излиза пяна от устата, колкото и да повтаряш и да лъжеш, и да сучеш не е така. Дори в нашата скапана държава подкрепата за "великия стратег" намалява. Русия се превърна в парий благодарение на "великия стратег", който е много нисък. Скоро ще секнат и париците, идващи и твоята посока и тогава ще се озовеш безработен. И ти парий. За това на твое място бих започнал да се преквалифицирам и тихичко да оставя в миналото тролските си изцепки.

-1580

3

Bace7

16.03 2022 в 19:59

Путин е един от великите световни стратези, подведе тъпаците да му набият санкции, и да се подведат да "конфискуват" едни 150млрд долара в ценни книжа. Същевременно руснаците блокират и изземват чуждестранни активи (предимно щатски и английски) ,а стойност 900млрд. Специално под швейцарски флаг има десетки американски инвеститори, които с тая стъпка на местното правителство директно изгоряха.

75

2

230 млрд баксов

16.03 2022 в 18:30

.....група побъркани безумни дядовци. Не им е жал за никого и за нищо.....Тяхната родина е швейцарската сметка.

Алексей Навални

 
X

Да помогнем на украинските деца!