Ексклузивно Президентът назначи служебния кабинет. Стефан Янев става премиер (пълният състав)

Шпигел: Германските служби са шпионирали САЩ, Австрия, Дания и други приятелски държави

OFFNews Последна промяна на 08 ноември 2015 в 06:52 2074 5

Червен кръст

Снимка Архив

Германските служби са шпионирали дори централата на Международния Червен кръст в Женева.

Германската Федерална служба за разузнаване е шпионирала системно вътрешните министерства на приятелски държави като САЩ, Полша, Австрия, Дания и Хърватия, съобщава сп. „Шпигел”, цитирано днес от агенция „Фокус”.

В списъка на наблюдение попадат американските представители в Брюксел, ООН и горещата телефонна линия на Държавния департамент във Вашингтон.

Интересите на германската тайна служба обаче не се ограничават до държавните институции: тя дори надниква зад завесата на неправителствени организации като Care International, Oxfam и Международния комитет на Червения кръст в Женева.

В Германия обект на подслушване са се превърнали редица чуждестранни посолства и консулства. Достояние на ФСР са ставали електронните пощи, телефонните разговори и факсовете на редица представители на САЩ, Франция, Великобритания, Швеция, Португалия, Гърция, Испания, Италия, Австрия, Швейцария и дори Ватикана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.11 2015 в 10:53Милите еврогейски съюзници.

08.11 2015 в 09:48

Мен и преди ми беше малко неясно - какво очакваме от едно външно разузнаване? Да подслушват магазин за понички в Иран ли?

Нали разузнаването трябва да подпомага политиците и военните на една държава. При липса на воина външното разузнаване естествено ще се фокусира и върху държавите с които има най-близки връзки и най-много преговори по разни договорености.

Много странни тези.

Далече по-скандално е как руското разузнаване организира преврати в България.....обаче до сега не съм видял медия да разследва преврата от 2012-2013

08.11 2015 в 09:41

Висшист започнал да говори, за да уговори някаква игра, значи е в беда. Учен да те защити от 'селските черти' и 'градските мечти', значи също, че греши, защото най-голямата беда е планетната мечта.

08.11 2015 в 07:58

Висшист започнал да говори, за да уговори някаква игра, значи е в беда. Учен да те защити от 'селските черти' и 'градските мечти', значи също, че греши, защото най-голямата беда е планетната мечта.

08.11 2015 в 07:21

Еми как да е другояче, БНД е наследило "добрите практики" от двамата си бащи - Абвера и ЦРУ ;)