Трима от обвинените в групово изнасилване били изтезавани

Вероника Шербанова 10 януари 2013 в 13:47 1287 0

Изнасилване в Индия, Снимка: ЕРА
Изнасилване в Индия, Снимка: ЕРА

Трима от обвинените в груповото изнасилване на индийската студентка по медицина били изтезавани, за да признаят вината си, съобщи техният адвокат Манохар Лал Шарма, цитиран от Би Би Си.

Мукеш Кумар, Рам Сингх и Акшай Тхакур са били жестоко измъчвани, за да признаят вината си пред съда, твърди адвокатът на тримата мъже. По думите му доказателствата по случая са манипулирани, за да се успокои гнева на индийците.

От затвора, в който се намират обвинените в изнасилване и убийство, обясниха, че тримата са се намирали в различни части на затвора и тяхната безопасност е била гарантирана.

Говорителят на полицията в Делхи Раджан Бхагат отказа да коментира изказването на Манохар Лал Шарма, като се позова на законови ограничения.

Обвинени за груповото изнасилване и убийство на 23-годишната Йоти Сингх Пандей са шестима души, като един от тях е непълнолетен и ще бъде съден отделно.

Останалите петима се явяват в четвъртък за втори път в съда. Заседанията са закрити.

Индийската студентка по медицина беше изнасилена на 16 декември. Шестимата мъже в пияно състояние откраднали автобус и качили 23-годишната жена и неин придружител. Там те изнасилили студентката и пребили нея и спътника ù, след което ги изхвърлили от возилото.

Младата жена получи тежки вътрешни наранявания и беше приета в болница в Сингапур в критично състояние, където почина в края на декември. Нападението над младата жена породи протести в цяла Индия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!