Обвинения за изнасилвачите на индийската студентка

Вероника Шербанова 03 януари 2013 в 16:37 1877 0

Хиляди индийци протестират в Делхи заради изнасилена студентка. Снимка: BBC
Хиляди индийци протестират в Делхи заради изнасилена студентка. Снимка: BBC

На петима от задържаните за груповото изнасилване на индийката студентка по медицина мъже официално бяха повдигнати обвинения, съобщиха световните медии.

Те са обвинени в изнасилване, убийство побой, отвличане и грабеж. По данни на местната полиция задържаните не са присъствали в съдебната зала.

В ареста остава и още един мъж, чиято възраст все още не е изяснена. Едва след като медицинска експертиза покаже точната му възраст, ще бъде обвинен в престъплението.

Следващото съдебно заседание по делото е насрочено за 5 януари.

Шестимата мъже в пияно състояние откраднали автобус и качили 23-годишната жена и неин придружител. Там те изнасилили студентката и пребили нея и спътника ù, след което ги изхвърлили от возилото.

Младата жена получи тежки вътрешни наранявания и беше приета в болница в Сингапур в критично състояние, където почина в края на декември.

Нападението над младата жена породи протести в цяла Индия, макар че случаите на изнасилване в Делхи са чести и остават почти незабелязани. Хиляди демонстранти поискаха за изнасилване да се издава смъртна присъда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews