Шефът на руската гвардия предизвика на дуел опозиционера Навални (видео)

OFFNews 11 септември 2018 в 17:30 6984 1

Шефът на Националната гвардия и близък до руския президент Владимир Путин Виктор Золотов предизвика на дуел опозиционера Алексей Навални, като заплаши да го направи "на пържола", съобщи АФП, цитирана от БНР. 

Золотов отправи заплахи и обиди по адрес на Навални във видео, качено на официалния сайт на гвардията. 

Миналия месец Навални, който в момента е в затвора за нарушаване на закона за митингите, отправи обвинения в корупция срещу Националната гвардия - службата, която има задачата да разпръсква протести в Русия.

„Вие, г-н Навални, никога не сте получавали това, което заслужавате. Никой не Ви е удрял добър ритник в задника, така че да го усетите в черния си дроб“, каза Золотов и нарече "клевета" обвиненията на Навални. 

„Просто Ви предизвиквам на дуел – на ринга, на татамито, където и да е. И Ви обещавам да направя сочна пържола от Вас за няколко минути“, каза той.

Видеото на Золотов е в отговор на видео на Навални от края на август, в което той казва на войниците в гвардията, че командирите им "буквално вземат хляба от устата им за печалба". 

Според Навални гвардията купува лоша храна на суперзанижени цени. 

За самия Золотов, който ръководеше охраната на Путин до поемане на новия пост през 2016 г., Навални е казвал по-рано, че е „много богат“ и че семейството му притежава няколко луксозни имота.

Във видеото Золотов посочва, че „не е беден“, но обвинява Навални, че е „гнил“ американски агент.

„Когато все още си бил на гърнето, аз служих в армията, бях ударник на комунистическия труд, работех в промишлеността и след това станах бизнесмен“, каза Золотов.

„А кой сте Вие, Навални. Искам да разбера откъде идвате и за какво. Ясно, че сте направени в американска епруветка, всички вие сте клонинги, марионетки… Поставена ви е задача да ръсите мръсотия на всичко…, да дестабилизирате политическата и икономическата ситуация в страната… Вие нямата държава, нямате отечество“, допълва той.

„Ако Вие използвате оскърбителен или клеветнически тон към мен и семейството ми, Ви обещавам, че ще Ви прегазя и ще избърша краката си във Вас, ще устроя шоу показно за всички служители на руската гвардия“, подчертава Золотов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

12.09 2018 в 17:05

Ударник на комунистическия труд, който след това станал бизнесмен и внезапно забогатял. Когато родината и вожда имали нужда от него, той захвърлил куфарчето и навлякъл униформата, за да бие протестиращи шпиони по улиците. Хвала на такива патреоди!