Северна Корея заплаши да даде суров урок на САЩ

OFFNews 07 август 2017 в 17:18 5759 4

Северна Корея заплаши да даде "суров урок" на САЩ, ако Вашингтон предприеме военни действия срещу нея. 

Пхенян посочи, че ще използва стратегически ядрени сили и подчерта, че няма да преговаря по ядрената или ракетната си програма. 

Това стана ясно от изявление на севернокорейския външен министър И Йон-хо, разпространено сред журналистите на форума на АСЕАН в Манила, съобщиха Ройтерс и БТА. 

В изявлението си министърът определя санкциите на ООН срещу Северна Корея след новите тестове на междуконтинентална балистична ракета като изфабрикувани. Според Пхенян санкциите показват, че ООН злоупотребява с властта си, а тези ракети са легитимно средство за самоотбрана. 

Според Северна Корея тестовете през юли са доказали, че цялата територия на САЩ е в техния обхват. 

"При никакви обстоятелства няма да слагаме ядрените бомби и балистичните ракети на масата за преговори", заяви И Йон-хо и обвини САЩ, че са предизвикали ситуация, в която Пхенян е принуден да се отбранява.

"Заради произвола на САЩ положението на Корейския полуостров се изостря все повече, а опасността от конфликт постоянно расте", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11698

4

Johann

08.08 2017 в 16:19

До така именуващия се Проф.Ганьо Балкански-Господине,ставате досаден с тази Ваша непрестанна защита на полуидиота диктатор на Сев.Корея. Вие техен доброволец адвокат ли сте или сърцето Ви тегли към страната с безбройните концлагери. Плакахте ли пред телевизора когато погребваха бащата на дететто идиотче. Защо се измъчвате, не е невъзможно-просто хванете един от малко останалите техни самолети и идете в Пхенян. Не съм сигурен обаче дали севернокорейците ще разберат Вашите любовни стремления към техната страна. Имаше един такъв американец който искаше да живее в свободна комунистическа държава,но те не го разбраха и го пратиха в лудница. Така че отидете избора е ваш но сме Ви предупредили

21061

3

рамбо

07.08 2017 в 19:33

Не ни остава нищо друго , освен да се заредим с пуканки и да изгледаме новите серии на този безкраен сериал на дрънкане на оръжие. На всички е ясно, че до война няма да се стигне, просто ще има много приказки, санкции и нищо повече