Северна Корея тества нова противокорабна ракета

OFFNews Последна промяна на 07 февруари 2015 в 16:30 1575 4

Снимка Twitter

Северна Корея е тествала новоразработена "ултра прецизна" противокорабна ракета, която ще бъде разположена във всички военноморски части на страната, предаде International business times, позовавайки се на Korean Central News (KRN) - държавна информационна агенция. 

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е присъствал на мястото, където е тествана ракетата.  

Очакванията са новата противокорабна ракета скоро да бъде във всички военни кораби в страната, за да се засилят отбранителните способности на флота.  

С новото оборудване флота ще може да реагира много по-бързо на всяко военно нападение, твърдят властите. 

Ким Чен Ун е доволен от "перфектното развитие" на новата ракета и призова за производството на повече тактически оръжия. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.02 2015 в 07:06

Фактите и действителното положение на нещата обаче са малко по-различни.

Северна Корея във възможно НАЙ-НЕБЛАГОПРИЯТНИТЕ условия на почти пълна външно-пилитическа и икономическа изолация не само запази военната си мощ, но и я доразви и УВЕЛИЧИ много успешно с разработна на ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ и междуконтинентални ракети-носители. Това, както се говори, с помоща на ирански и пакистански учени и технологии, и върху основата на собствен НАУЧЕН ПОТЕНЦИАЛ.

По-интересно обаче е друго - за 25 години Северна Корея имат ОГРОМЕН ПРИРАСТ В НАСЕЛЕНИЕ - от 14 млн. станаха 24 млн. Та не не бих се подигравал с тях. Очевидно имат много по-голям научен, военен и социалин потенциал, отколкото гьобелсовата пропаганда на Четвъртия хилядолетен Райх се опитва да им припише.

Корейците са трюдолюбиви, ученолюбиви и дисциплинирани. Та всякакви подигравки с тях са не на място, особено във военно отношение. А и Китай обикновено им е помагал в миналото, едва ли ще ги изостави напълно и сега. При един "китайски" вариант на развитие Северна Корея ще стане регионална сила, и не само.

08.02 2015 в 03:29

В СПЕЦИАЛИЗИРАНА РАЗУЗНАВАТЕЛНА ЛИТЕРАТУРА ИМА ПО-ВЕЧЕ ДАННИ ЗА СЕВЕРОКОРЕЙСКАТА РАКЕТА:
ракетата, значи, се изстрелва по няколко абсолютно скришни начини - разработени съвместно с козеебците от техеран. първо, ракетата се качва на нещо като виенско колело и долу около хиляда муслимани (в ирански вариант) или северокорейци почват да въртят педали на велосипеди, свързани с остана виенското колело. когато колелото се развърти достатъчно , миг преди да се срути се дърпа една сиджимка и ракетата се втурва към морската шир без да е засечена от радари и подобни, защото освен всичко, корпусът и е от мукава - и в по нов вариант от руло балатум. когато таз ужасяюща противокорабна торпила цопне в морето към нея веднага закачат нещо като водно колело и ракетата се понася към противниковий параход. има и електрически вариант - с четири батерийки по волт и половина, обаче той е още в строго експериментален стадий поради ембарго на батерийки. но в корито уцелва макет направен от летви. Ей! Шега няма! Треперете Янки!

Друг един вариант, разчита на една друга авангардна технология, по секретна. взимат се ластици от гащи и от тях се заплита голям ластик, слигсшот, който внимателно се наглася между два скришни пръта, и когато ракетния разчет опъне достатъчно ластиката, ракетата внимателно се слага на едно изплетено от сасове хвъргало - абсолютно невидимо за радари и подобни и след което кукуригото с което са запъва слингшота се отпусква, и ракетата се понася над океана! при опити с карпузи обаче с таз технология се е получавало некои неуспехи, връщане, откат със закачена за коша диня която едва не убила главния ракетен генерал на аятоласите - карпузата го ударила в полевата чалма и фо съборила в несвяст. имало и подобни неуспехи и у северокорейците, пет генералисимуса след като били халосани след това били екзекутирани поради абсолютното похабяване на изключително редките за северна корея карпузи!

07.02 2015 в 20:26

Този наистина ли си вярва, че някой ще тръгне да си хаби корабите заради него?

07.02 2015 в 17:01

Малоумник, първа дружка на Путя. Братя по оръжие и безумие.