Сблъсъци в Куманово, има загинали и ранени (обновена, снимки)

OFFNews 09 май 2015 в 10:40 7295 5

Снимка Muhamed Zekiri/Twitter

Престрелка избухна в Куманово рано тази сутрин, съобщава "Фокус", като цитира македонското електронно издание "НОВА ТВ".

Според изданието най-малко петима души са ранени. Информацията му е неофициална, изданието се позовава на свои източници и на съобщения в социалните мрежи от самия град.

Според данни, цитирани от БГНЕС, ранените са най-малко 15 души, включително 12 полицаи, а има и загинали. Сред жертвите е 8-годишно момиче и родителите му. Те живеели недалеч от медицинския център в квартал "Диво населие", където се водят сраженията.

Тази информация също все още не е потвърдена официално от властите в Скопие.

Престрелката е избухнала към 4:30 ч. тази сутрин в кв. "Диво населие", където се е стигнало до сблъсък между полицията и въоръжена група от около 70 души.

Шест часа след стрелбата министерството на вътрешните работи излезе с информация за случващото се в Куманово, която гласи, че в куманово се провежда акция за разбиване на въоръжена група.

Днес в социалните мрежи се публикуват снимки, от които се вижда струпване на полицейски части.

В YouTube бе споделен и този клип:

От пет дни Македония е обхваната от протести с искане за оставката на премиера Никола Груевски и правителството му. След първата нощ на протести най-малко 19 души бяха ранени. Хората излязоха по улиците след публикуването на запис, от който се чува как Груевски, вътрешният министър Гордана Янкуловска и директорът на Агенцията по сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков обсъждат как да прикрият полицай, пребил до смърт 21-годишния Мартин Нешковски по време на празненствата за изборната победа на Груевски през 2011 г., и да прехвърлят вината върху обикновен охранител. Записите бяха пуснати от опозиционния лидер Зоран Заев.

Снимки: http://portalb.mk/, Twitter

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!