Quantcast

Сблъсъци между полиция и студенти на протест в Лондон

Марина Юнакова Последна промяна на 13 декември 2013 в 16:54 2107 9

Снимка: Оскар Уеб за Vice
Снимка: Оскар Уеб за Vice

 

Продължаващите студентски протести в Лондон провокираха поредни сблъсъци с органите на реда. Барикади бяха запалени, демонстранти хвърляха камъни по полицаите.

Близо 4 000 студенти излязоха на протест, организиран от Студентския съвет на Лондонския университет, след като във вторник ръководството на университета обяви мирните седящи протести за незаконни. 

Протестите започнаха на 4 декември и са най-масовите във Великобритания от 2010 г. насам. Лондонският университет бе окупиран от студентите в знак на протест срещу увеличението на таксите за обучение с 1%. Студентите са против орязаните социални привилегии и отнемането на основни права на студентските съвети.

Те се разбунтуваха и срещу масираното полицейско присъствие на територията на техните университети и кампуси.

Прекратяването на окупацията на Лондонския университет миналата седмица доведе до 36 ареста на студенти, както и множество прояви на насилие от страна на полицията и охраната на университета към мирните до този момент протести на учащите. След репресиите по изгонването им някои от окупациите бяха възстановени. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.12 2013 в 00:07

На вожда ви Тиквоча тая вечер по ТВ-то му излезе пяна на устата, в буквалния смисъл. За пръв път виждам документална илюстрация на израза "С пяна на уста". Отвратих се.

13.12 2013 в 21:56

Да ама вашата група е доста малка (5-6 трола), които повтарят опорните точки. Така, че не ми обяснявай, че просто имате по-различно мнение от другите. Вие винаги се придържате към опорните точки и никога не спорите помежду си. А ние (останалите в тоя сайт) сме на еднакво мнение по една тема и на различно по друга. Така е и в живота. Тоест има два варианта, или сте някаква секта, или сте платена трол-групичка.

13.12 2013 в 20:55

"седмица доведе до 36 ареста на студенти,"

Ау къде е Барозу да ги предупреди да не нарушават гражданските свободи,мръсни бобита,за Киев може да ги предупреждават ,за Лондон не може,ега си евростандарта.

13.12 2013 в 20:48

Мартинчо само вашите болшевишки мозъчета могат да мислят,че щом група хора са на едно мнение значи са под една шапка.

13.12 2013 в 19:05

Преподавателите в Лондския Университет солидаризираха ли се със студентите? А дребнобританското кралско дружество? Направиха ли жива верига около Уайтхол? Блокираха ли Пикадили Съркъс? Гей клубовете в Сохо затвориха ли в знак на солидарност? Протестърите ритаха ли оградкито на Даунинг стр. №10?

13.12 2013 в 18:37

Абе вие двамата и другите тролове (Димитър Великов, Поля, Стефан, имаше и един Живота - сега пък и нови забелязвам), винаги сте съгласни един с друг. Много странно! Нито веднъж не спорихте по някой въпрос, а пишете тука всеки ден. Да не сте под една шапка? А партизанчета? :)

13.12 2013 в 18:26

Грозницата Аштън още ли не е отишла да протестира против "масираното полицейско присъствие", арестите на студенти, обявяване тия протести за "незаконни" и изгонването на окупантите от полицията? А Вивиан Рединг няма ли да вземе отношение? Защо Брюксел мълчи за полицейстото насилие над протестиращите в Лондон? Къде техното БеХеКа? Български студенти заминаха ли да ги подкрепят на място?

Какво мисли Калин Янакиев? Дайнов и Инджев написаха ли вече статии? Чехльо Офшорлийски няма ли да извика дребнобританския посланник и да го предупреди, английските власти да не употребяват сила? Българският посланник в Лондон срещна ли се с протестиращите да ги инструктира? Ще има ли ОСТАВКА на Джеймс Камерън? КОЙ увеличи таксите за обучение? КОЙ? КОЙ? КОЙ?

13.12 2013 в 18:22

Демокрация како, и да ти обясня няма да разбереш.

13.12 2013 в 17:19

Що така бе ,нали западните университети бяха най-човечните,пък те пари искат.
 
X