САЩ: Русия изпраща диверсанти в Украйна, за да създадат предлог за военна инвазия

Юлиуш Висожински 14 януари 2022 в 20:39 4938 2

САЩ обвиниха Русия за изпращането на специално обучени диверсанти в Украйна, които да организират "операция под фалшив флаг", за да има претекст за пълномащабна инвазия на Москва, съобщават CNN и The New York Times.

Вашингтон разполага с доказателства, че диверсантите са обучени да действат в градски райони и да използват експлозиви. Инструктирани са да извършват саботажни действия срещу проруските сили в Донбас.

Според анализ на американското разузнаване руските военни планират да задействат "операцията под фалшив флаг" няколко седмици преди самата инвазия, която може да започне до средата на февруари.

Подобен сценарий вече беше разгърнат през 2014 г. - в Крим, отбелязва източник на The New York Times в американската администрация.

Американското разузнаване отчита също така, че прокремълската пропаганда в момента подготвя руското обществено мнение за инвазия в Украйна - чрез истории за влошаване на човешките права в страната и нарастваща войнственост на Киев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22547

2

dolivo

15.01 2022 в 09:04

всеки който може праща диверсанти или агенти, така работят големите правителства. въпроса е кой им се вързва. образовай си народа и го уважавай.