САЩ праща до 450 войници в Ирак, за да обучават армията

ОFFNews Последна промяна на 10 юни 2015 в 20:27 4975 16

Снимка МО на САЩ

Иракски и американски военни.

Барак Обама е наредил разполагането на до 450 американски военни и създаването на нова тренировъчна база в иракската провинция Анбар, за да подпомогне обучението на военните на страната в борбата им за завладяване на изгубените от "Ислямска държава" територии, съобщи "Ройтерс".

В момента в страната има 3100 американски военни, които обучават армията на Ирак. Решението на Обама са отговор на критиките срещу него, че действията на САЩ в подкрепа на Багдад срещу терористите не са достатъчно ефективни.

Президентът се е срещнал с премиера Хайдер ал-Абади, който е помолил за изпращането на още американски войници в държавата.

Въпреки решението на Белия дом критиката няма да спре, тъй като тя е насочена към пасивното отношение на САЩ спрямо конфликта, пишат от "Ройтерс". Военните на САЩ се надяват, че по-силното американско присъствие в Анбар ще даде сили на иракчаните да започнат контраатака и да завземат град Рамади, който беше загубен миналия месец при срамна загуба на армията от ИД.

Обама е наредил и незабавни доставки на важни екипировка и материали за иракските сили, включително и за кюрдите и сунитските племена под контрола на Багдад.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.06 2015 в 22:34

До: sottozero

Тази статия е от 2010 г., когато тези изроди от Ислямска държава още не се бяха консолидирали. Но "цивилизационният модел" на ислямизма си е бил същият. Действията на ИД нямат нищо общо със САЩ:

http://yaleglobal.yale.edu/content/christians-levant-extinction

11.06 2015 в 15:16

ти аграре, изклесък жалък, имаш ли да кажеш нищо по темата?
дейба орката ти шоромолска дейба!

11.06 2015 в 06:58

Ха ха. Какаван Стефчо по цялден дебне новини свързани с Русия и САЩ... и почва да сере едни говнаааа....

Па нали е най кух от тримата, тъпото Кънче и посран Ганчо, веднага се юрват да му пригласят, сакън Какаванина да не грабне приза най тъп...:))))

11.06 2015 в 01:00

Еми големи "умиротворители" се оказаха ФАЩ. "Умиротвориха" района направо за следващите 1000 години. Колкото "умиротвориха" примерно Сомалия, Афганистан или Сирия. Това им е на тях "умиротворяването". Свалиха един светски режим, макар и диктаторски, и на негово място дойде див хаос. Омерезен съм.

10.06 2015 в 22:22

"ал Заркауи беше създал много добре развита мрежа в Ирак още през 2000. Лично. Ако не бяха влезнали янките това, което става сега, щеше да изглежда като сборичкване в детската градина с това, което би се разиграло тогава."

- - -
Ти наистина си ПРИКАЗЕН празнословец!


22.07.2004г
Абу Мусаб ал Заркауи бе презентиран на световното обществено мнение като зараждащия се "мозък" на тероризма, който трябва да засенчи "Враг No 1" Осама Бин Ладен. Държавният департамент вдигна мизата за главата му от $10 милиона на $25 милиона. Така пазарната стойност на Заркауи се изравни с тази на Осама. Странното е, че Заркауи още не е включен в списъка на ФБР с най-търсените престъпници.

За реализацията на външнополитическите цели на САЩ е нужно изображенията на тероризма да остават живи в ума на гражданите, които трябва да живеят със съзнанието за надвиснала перманентна заплаха от терор. Затова "лицата на терора" присъстват в медиите ежедневно, на равнище "рекламна кампания".

"Войната срещу тероризма" изисква хуманитарен мандат. Тя се представя като "справедлива война", която се води на морална основа "срещу злото". Теорията за "справедливата война" предефинира категориите "добро" и "зло". Тя, освен това, ги персонифицира.

Тази война се гради върху създаването на един-двама злосторници, "терористични водачи", например Осама Бин Ладен, Абу Муса ал Заркауи и с-ие, чиито имена и снимки се представят ad nauseam в ежедневните новинарски емисии.

Връзката на Заркауи с Ал Каида

Често го описват като "сътрудник на Осама", извършил многобройни терористични атаки в няколко страни. В други съобщения, нерядко идващи от същите източници, се твърди, че той няма нищо общо с Ал Каида и оперира самостоятелно. В някои от тях се допуска даже, че Заркауи е съперник на Бин Ладен за лидерската позиция в глобалния джихад. От началото на 2004 г. името му присъства ежедневно в новинарските емисии.


Осама произхожда от мощната фамилия Бин Ладен, която от десетилетия поддържа делови връзки с фамилията Буш и други преставители на тексаския петролен истеблишмънт.

Бин Ладен бе вербуван от ЦРУ по време на съветско-афганистанската война и се би в нея като моджахедин. Иначе казано, налице е дългогодишна, подробно документирана история на връзките Бин Ладен -ЦРУ и Бин Ладен-Буш, които открито компроментират американското правителство.

За разлика от Бин Ладен, Абу Мусаб ал Заркауи няма семейна история. Той произхожда от бедно палестинско семейство, избягало в Йордания. Родителите му са мъртви. Той се появи от нищото.

Американските медии говорят за него като "главния враг на Америка" и даже като "майстор на маскировката и фалшивата идентичност". Tози самотен вълк успява да надхитри многобройните, високотехнологични и вечно будни тайни служби на САЩ. На 24 май т.г. седмичникът "Уикли стандард", едно издание на неоконсервативното лоби в администрацията на Буш, направи следния портрет на Заркауи: "В момента той е "загрял" добре. Заркауи организира терористичните атаки в Мадрид на 11 март, взривяването на шиитските хаджии в Ирак и самоубийствената атака в пристанище Басра на 24 април, а неотдавна обезглави Никълъс Бърг. Но той не е новак в кланетата. Доста преди 11 септември 2001 г. Заркауи организира заговор за убийство на израелски и американски туристи в Йордания. Заркауи хвърля ръкавицата на предизвикателството срещу Осама Бин Ладен като водач на глобалния джихад. Той действа на четири континента."

И сега, черешката на тортата:

В Ирак той имал за цел да предизвика "гражданска война
между шиити и сунити".
Интересно, същата цел в Ирак преследва и ЦРУ, както свидетелстват няколко от анализаторите на американското разузнаване в иракската война.

ще ти го повторя че ти бавно загряваш :)))))))

В Ирак той имал за цел да предизвика "гражданска война
между шиити и сунити".
Интересно, същата цел в Ирак преследва и ЦРУ, както свидетелстват няколко от анализаторите на американското разузнаване в иракската война.

Друг любопитен факт е, че ЦРУ с неговия бюджет от над $30 милирда, има само една стара фотография на Заркауи и не знае даже колко е висок. ("Уикли стандард", 24 май 2004 г). Заркауи е описван като "толкова загадъчен, че даже някои от терористите, които работят под негово непосредствено командване, не знаят кой е той всъщност"!


Мистериозната аура около тази личност е крайно необходима на военната пропаганда.

Какъв е моделът?

Каква роля е отредена на новия "мозък" в дезинформационната кампания на Пентагона, разработена с активното участие на Си Ен Ен?

Почти веднага след всеки терористичен акт или заплаха на терористи и много преди да бъде назначено разследване от компетентните полицейски и разузнавателни институции Си Ен Ен обявява: "Вярваме, че зад тази атака стои Абу Мусаб ал Заркауи", без да посочи никакви аргументи за тези свои вярвания. В някои случаи името на Заркауи като възможния организатор бива огласено едновременно с осъществяването на терористичния акт. В медийното пространство изобилстват съобщения като "Предполага се, че зад този терористичен акт стои Абу Мусаб ал Заркауи, но идентичността на извършителите още не е доказана". Един-два дни по-късно Си Ен Ен може да излезе с по-конкретно изявление, в което цитира официалната полицейска сводка, воени или разузнавателни източници. Тези информации често се базират на съобщения, пуснати на някой "ислямистки сайт" или на мистериозна аудио- или видеокасета. Автентичността на уебсайта и/или на касетата не подлежи на дискусия, нито на разследване. Те трябва да бъдат възприемани като истински.

В същото време медиите никога не споменават, че Ал Каида е творение на ЦРУ, а Заркауи е бил вербуван да се бие в съветско-афганската война. Това са факти, потвърден от държавния секретар Колин Пауъл пред Съвета за сигурност на ООН на 5 февруари 2003 г. Не споменават още, че през последнитте 20 години американското разузнаване неотклонно подкрепя и финансира въоръжените ислямистки движения по света. Впрочем няколко от служителите на сегашната администрация на Буш, сред които Ричард Армитидж и Колин Пауъл, са преки участници в каналите за доставки за Ал Каида в Афганистан, където Бин Ладен и ал Заркауи са получили специализирано обучение.


Айде стига ти толкова шмульо.
:)))

10.06 2015 в 22:21


Пичове моля ви стига сте порили соросоидния анус на...Кака Влади....ма не разбрахте ли, че нея я кефи да я порят кат ТОЛСТОЛОБ..хихихихихихииии

10.06 2015 в 22:01


До 9:

Брат,яж си бананите,които ке ти донесат краварите,и не се затормозявай с тежки мисли.

10.06 2015 в 21:58

Той Обама нали ги остави да се оправят сами - резултатът е пълна лудница от Украйна до Персия и из половин Африка. Засега само там.

10.06 2015 в 21:52


Ти си бизнадеждно облъчен.

Пък и не знам кой ви е упълномощил да "оказвате" помощ,т.е. да убивате населениено на суверенни държави.
Според мен те трябва да де оставят да се оправят сами.Какторе видно,досега съдето пипнаха любимите ти кравари,смъртна и беззаконието се превърнаха в норма.

Тоя па от коментар 6 се чувства упълномощен от цялата страна да кани кравари тука за да му оправят инфраструктурата и да си харчат парите:)))))
Кажи им да ти донесат и 1 кило банани и един чифт дънки:))))

10.06 2015 в 21:47

Поднулев, ал Заркауи беше създал много добре развита мрежа в Ирак още през 2000. Лично. Ако не бяха влезнали янките това, което става сега, щеше да изглежда като сборичкване в детската градина с това, което би се разиграло тогава. А хората с "вяра" там не са от вчера, а от много време. И вече бяха надушили, че Садамчо сдава багажа и се приготвяха да направят цял Ирак на салата. Янките им пообъркаха работата, ама само временно, за съжаление. Сега единствената надежда е самите иракчани, с помощта на целия свят, да отблъснат тия малоумници. Така ще е най-добре защото това ще е тяхна лична победа. Но без външна помощ няма да стане.