САЩ праща до 450 войници в Ирак, за да обучават армията

ОFFNews 10 юни 2015 в 20:27 5725 16

Снимка МО на САЩ

Иракски и американски военни.

Барак Обама е наредил разполагането на до 450 американски военни и създаването на нова тренировъчна база в иракската провинция Анбар, за да подпомогне обучението на военните на страната в борбата им за завладяване на изгубените от "Ислямска държава" територии, съобщи "Ройтерс".

В момента в страната има 3100 американски военни, които обучават армията на Ирак. Решението на Обама са отговор на критиките срещу него, че действията на САЩ в подкрепа на Багдад срещу терористите не са достатъчно ефективни.

Президентът се е срещнал с премиера Хайдер ал-Абади, който е помолил за изпращането на още американски войници в държавата.

Въпреки решението на Белия дом критиката няма да спре, тъй като тя е насочена към пасивното отношение на САЩ спрямо конфликта, пишат от "Ройтерс". Военните на САЩ се надяват, че по-силното американско присъствие в Анбар ще даде сили на иракчаните да започнат контраатака и да завземат град Рамади, който беше загубен миналия месец при срамна загуба на армията от ИД.

Обама е наредил и незабавни доставки на важни екипировка и материали за иракските сили, включително и за кюрдите и сунитските племена под контрола на Багдад.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews