Съпругата, синът и дъщерята на кореспондент на Ал Джазира са били убити при израелски удар по Газа

Според медията семейството на журналиста е загинало в бежанския лагер Нусейрат

OFFNews 26 октомври 2023 в 08:47 3342 2

Газа
Ивицата Газа.

Телевизия "Ал Джазира" съобщи, че съпругата, синът и дъщерята на един от нейните кореспонденти в Газа са били убити снощи при израелски въздушен удар, като според управляваното от "Хамас" министерството на здравеопазването на анклава при удара са загинали най-малко 25 души, предаде Ройтерс.

Израелските въоръжени сили към този момент не са коментирали тази информация, а според "Ал Джазира" ударът е бил нанесен в бежанския лагер "Нусейрат" в централната част на Газа.

Телевизията заяви, че кореспондентът преместил семейството си в "Нусейрат" от дома им в северната част на Газа, след като Израел предупредил жителите да се преместят на юг преди очакваната израелска сухопътна атака срещу бойците на "Хамас". Други членове на семейството на кореспондента също са били убити при удара, съобщи "Ал Джазира". Телевизията не обвини Израел, че е взел семейството на кореспондента ѝ на прицел, съобщава БТА.

Един вътрешно разселен човек е бил убит, а други 44 души са били ранени при удар в непосредствена близост до училище на Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци (UNRWA) в Рафах, се казва в изявление на агенцията от снощи. В училището са се били приютили 4600 души и то е понесло сериозни щети, се добавя в изявлението.

Междувременно палестинският външен министър Рияд Ал Малики посети Международния наказателен съд в Хага и се срещна с главния прокурор Карим Хан и председателя на съда Пьотр Хофмански, предаде ДПА, като се позова на изявление на съда от снощи.

В изявлението не бяха предоставени никакви подробности относно темите, обсъдени по време на разговорите.

От 2021 г. съдът разследва "Хамас" и Израел за предполагаеми военни престъпления в Газа, припомня ДПА. Израел не признава юрисдикцията на съда. Палестина обаче е страна участник от 2015 г. насам. През 2021 г. съдът постанови, че има юрисдикция и върху територии, окупирани от 1967 г., като Западния бряг и ивицата Газа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

2

Джендо Джедев

26.10 2023 в 12:16

Да не стане като с оная болница...

900

1

Маги Стралска

26.10 2023 в 11:12

а може пък..... и да не е бил израелски..... ударът.....
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика