Само ваксинирани ще посещават барове и ресторанти в Чикаго

OFFNews 22 декември 2021 в 11:24 1286 0

Снимка Getty Images

Чикаго стана поредният голям град в САЩ, който обяви изискване за ваксина за всяко закрито обществено място, на което се сервират храна и напитки, включително барове, ресторанти, спортни зали и места за забавление, съобщи БНР.

От офиса на кметицата Лори Лайтфут заявиха, че броят на заболелите от COVID-19 в Чикаго е най-висок от началото на годината преди да започне масовата ваксинация.

Градът отчита средно по 1700 нови случая на ден, което е 79% увеличение от преди седмица, а щатът Илинойс регистрира 12 328 нови случая в понеделник, което е най-висок брой заболели от 1 декември 2020 г.

В тази връзка от 3 януари всеки на възраст от 5 години нагоре ще трябва да има доказателство за пълна ваксинация при посещение на заведения за хранене, спортни зали и места за забавление.

Неваксинираните служители в Чикаго могат да продължат да работят, но трябва да носят маска, докато са на закрито и да представят всяка седмица отрицателен тест за COVID-19.

И други големи градове като Ню Йорк, Сан Франциско, Лос Анджелис, Филаделфия, Бостън, Ню Орлиънс, също обявиха изисквания за представяне документ за ваксина при посещения на барове и ресторанти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков