Съдът в Москва глоби главния готвач от ''Кухня'' за кавър на ''Хотят ли русские войны''

OFFNews 05 април 2023 в 14:16 4166 3

Снимка

Дмитрий Назаров

Московски съд наложи глоба от 50 хиляди рубли на популярния руски актьор Дмитрий Назаров за кавър на популярната антивоенна песен „Хотят ли русские войны“ (Искат ли русите война) по стихове на Евгений Евтушенко и музика на Макс Бернес.

Клипчето с мелодията на Бернес, но с нов текст беше публикувано в ютуб канала на Назаров на третия ден след като Русия нападна Украйна. Във видеото актьорът, заедно със съпругата си Олга Василева изпълнява антивоенната песен със собствен текст.

С ледени лица двамата пеят, строфи, които в непоетичен превод звучат приблизително така: „Искат ли русите война, не питат ни, а длъжни са. Не ще измием никога смрадта на лепкавия срам. Онези питайте, които ще убият и ще ги заровят със салют, ще ви отвърне половин страна искат ли русите война. Умеем да сме на война, но не съседа да громим. А гражданската ни война, страната ни ще раздели. Греха си няма да изкупим, не искаме отново в кръв страната си да потопим. Искат ли русите война, попитай своята жена, въпрос на майката задай, и на децата без бащи. Ше разберете вий така, до изплащането на тази вина няма да оцелее половината страна“.

Съдебният състав призна инкриминираната версия на песента за дискредитация на руската армия. Назаров не се яви в съда, но чрез адвоката си предаде, че не се признава за виновен.

От началото на войната Дмитрий Назаров и Олга Василева редовно публикуват видео послания в YouTube. През януари т. г. и двамата бяха уволнени от театъра „Чехов“. После стана ясно, че директорът на театъра Константин Хабенски им се молил да напуснат сами, за да може да защити от мобилизация 29 актьори и служители на театъра. Назаров, който е познат и на българската публика от сериала „Кухня“ беше отстранен от снимките на екранизацията на „12-те стола“, където трябваше да играе Иполит Воробянинов. В Русия до войната Назаров беше и официалният Дядо Мраз на Руската федерация

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

3

Mateevk

05.04 2023 в 20:17

Страхотен сериал, а Назаров беше направо блестящ! Сега става ясно, че е и един много достоен човек. Шапка му свалям!

-529

2

6екеr4о

05.04 2023 в 15:52

Жалко, че не е публикуван оригиналния вариант, той със сигурност ще звучи още по-жестоко от превода!

А това семейство е наистина достойно за уважение с Главна буква!!!

Не мога да коментирам молбата на директора на театъра "Чехов", просто блядовете са недостижими в своята тъпота, злоба и отмъстителност...

1067

1

StinkingSonOf

05.04 2023 в 15:25

Дмитрий Назаров е достоен човек, който не клекана пред фашисткия диктатор. След краха на Нацистка Русия пак ще жъне успехи в шоубизнеса.