Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Руските сили хвърлили 100 бомби над Мариупол, загинали са над 2000 жители на града

OFFNews 13 март 2022 в 18:21 5776 5

Руските сили са хвърлили около 100 бомби върху Мариупол, в резултат на което са загинали 2187 жители на града, предаде УНИАН, която се позовава на градските власти.

"Всеки ден Мариупол страда от въздушните нападения на руснаците. За 24 часа градът бе бомбардиран 22 пъти. Около 100 бомби вече са хвърлени върху Мариупол", съобщават от градския съвет пред Телеграм.

И отбелязват, че окупаторите цинично и целенасочено удрят жилищни сгради, места с концентрация на хора, напълно унищожават детски болници и разрушават инфраструктурата на града. Отбелязва се също, че всяка бомбардировка носи ужасни разрушения и отнема най-важното - живота на мирните жители на Мариупол. Към днешна дата в резултат на руските атаки вече са загинали 2187 жители на Мариупол.

"Именно от небето идва най-голямата заплаха за 400 000 жители на Мариупол, които в момента са блокирани в града. Ето защо затварянето на небето над Украйна от страна на НАТО или осигуряването на необходимите системи за противовъздушна отбрана е решение, което може да спаси живота на стотици хиляди невинни хора в цяла Украйна", отбелязват от градския съвет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

11

Днеска гледам и Кадиров отишал за фотосесия набързо на 2-3 км в Украйна. Въпроса ми е ако го убият този клоун кво праим? Имаше и видео как нарежда да се стреля по деца.

10212

6

Човека

13.03 2022 в 19:10

Хората, взели леко стрелково оръжие за да защитят земята и домовете си от чужда страна - агресор, биват обвинявани, че се крият в собствените си жилища, в собствената си държава от агресора, и затова агресора пуска масово бомби в градовете, разрушавайки сградите и избивайки ги наред.
Нека обясня, че е прекалено сложно за някои.
Какво изобщо майка си търсите там бе п..и нещастни?
 
X

Да помогнем на украинските деца!