Руският топ терорист Стрелков е задържан

OFFNews 14 август 2022 в 09:27 20894 26

Гиркин-Стрелков
Руският терорист Игор Гиркин-Стрелков.

Известният руски терорист Игор Гиркин, по-известен като Стрелков, е бил задъран снощи от руските власти в Крим при опит да се прехвърли на Херсонския фронт като доброволец. 

Новината за това бе съобщена първо от телеграм канала "Операция Z: Военните кореспонденти на Руска пролет".

Стрелков е издирван от 2014 г. от властите в Киев престъпник. Той бе командир на незаконните въоръжени формирования в Донбас, които запалиха войната в Украйна. За целта той получаваше щедро финансиране от близкия до Кремъл олигарх Константин Малофеев. Бившият полковник от ФСБ, който бе и министър на отбраната на сепаратистите от т. нар. ДНР, се смята и за основния заподозрян за свалянето на малайзийския Боинг-777, на борда на който загинаха 298 души.

След началото на войната в Украйна Гиркин-Стрелков обаче изобщо не пести критиките си към Кремъл. Във видеопосланията си напоследък той често говори за това, че генералите в руската армия и ръководството на Министерството на отбраната в Москва са идиоти, които ще загубят войната, и че рискът Русия да се разпадне е много голям. 

По предварителна информация Стрелков се е опитвал да стигне до Херсонския фронт под чуждо име, използвайки паспорт, който му е бил издаден по време на работата му в специалните служби.

Според руски източници бившият министър на отбраната на ДНР не е преследвал никакви политически цели.

"Единственото, което иска, е да вземе лично участие като доброволец в руската националноосвободителна война, която той започна", е цитиран да казва Александър Жучковски, който е присъствал на разпита.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

936

24

escrin

15.08 2022 в 12:04

хаха ебаси чат борда дотук :) тоя "евроазиатец" винаги съм си мислел, че е платен депесарски трол, ама след тия коментари тук май излиза, че е просто някакъв лузър. трудно ми е да си представя как някой плаща нещо за такова ниво като неговото, ебаси неможача хаха

-2175

23

IvanGrozn

15.08 2022 в 10:39

Тоя трол голяма работа значи. Заплашва с брадви и секири, ама пенсионер. Работил в 'специалните части', но сега си изкарва хляба с коментари по 'либерастки сайтове'. Руската култура... нещо си, ама гледа американски педалски филми. Пълен смях аххахаха

210

21

Merc

14.08 2022 в 22:26

Пьотър Чаадаев, намерила място в безсмъртните му „Философски писма”: „Бог е създал руския народ, за да покаже на другите народи как не бива да се живее… Руското население никога не е имало самосъзнание. Няма и днес. Пък не му и трябва. Населението на Русия, както и самата Русия, съществуват само като урок за света…”

Шах и мат , синко !

Честито !

210

20

Merc

14.08 2022 в 22:23

Продължавай да се излагаш.

Ако виждаш двойно , то е от евния алкохол , дето използваш.

А тоя джин , дето цитираш даже и Митрофанова не би те почерпила, независимо колко тролиш тук.

210

18

Merc

14.08 2022 в 21:17

И не чух нещо за връзката на Bombay Spfire с руската култура.

Къде остави самогона ? А одеколона ?.......