Руският патриарх: Антихристът дебне от смартфона

OFFNews Последна промяна на 09 януари 2019 в 09:45 4616 1

Зависимостта на хората от смартфоните и модерните технологии може да доведе до идването на Антихриста, заяви руският патриарх Кирил в интервю за руската държавна телевизия.

Социалните медии реагираха с хумор и скептицизъм на изказването, а някои обвиниха Църквата в обслужване на режима, посочва Би Би Си.

Кирил добави, че употребата на "световната мрежа от устройства" е опасно, тъй като би дало възможност за глобален контрол върху човечеството.

"Антихристът е човекът, който ще застане начело на световната мрежа, контролирайки цялото човечество", каза патриархът.

"Всеки път, когато използвате устройството си, независимо дали сте посочили местонахождението си, някой може да разбере точно къде се намирате, точно какви са интересите ви и от какво точно се страхувате", каза главата на руската православна църква.

"Представяте ли си какво сила ще бъде съсредоточена в ръцете на онези, които съберат цялата информация за случващото се по света? Такъв контрол от едно място предвещава появата на Антихриста", предупреждава той.

Кирил добавя, че църквата не е срещу модерните технологии, а по-скоро срещу "развиването на система за контрол върху човешката идентичност".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови