Руската власт в Херсон поиска анексия. Киев: Ще освободим града

"Гаулайтерите" могат да молят само за милост, като ги изправим на съд", отговори Михаил Подоляк

OFFNews 11 май 2022 в 15:15 24932 8

Администрацията на превзетата от руските въоръжени сили Херсонска област в Украйна заяви днес, че към президента Владимир Путин ще бъде отправена молба тази територия да стане част от Русия, предаде ТАСС.

По думите на заместник-ръководителя на военно-гражданската администрация Кирил Стремоусов необходимата "законодателна база" за влизане на южния украински регион в състава на Руската федерация ще бъда готова до края на годината. Референдумът в Крим не бе приет от международната общност, която направи всичко, за да не бъде възприемана Русия като "пълноценен субект на международната общност", отбеляза той.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че жителите на Херсонска област сами трябва да решат дали регионът да стане част от Русия.

Съветникът на ръководителя на офиса на президента Зеленски Михаил Подоляк отговори в Туитър на молбите на Стремоусов към Путин.

"Единственият апел, който "гаулайтерите" от Херсонска област могат да направят, е да молят за милост след като ги изправим пред съда. Окупаторите могат да поискат да се присъединят също така към Марс и Юпитер", пише Подоляк.

Той подчерта, че украинската армия ще освободи Херсон, "без значение какви каламбури измислят нашествениците“.

Молбата на колаборационистите на руската армия за присъединяване на Херсон към Русия идва, след като опитите на Кремъл да проведе псевдореферендум за Херсонска народна република в града се провалят. Хората масово искат да останат в състава на Украйна и организират масови протести срещу руския окупатор.

Не успя и опитът на Кремъл да докара хора от Крим в Херсон, които да гласуват правилно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2744

15

AAA

12.05 2022 в 06:15

На плиткоумните руснаци им се разказа играта. Абе важното е водка да има , че нация от алкохолици не се контролира лесно.

9347

13

Анализи

11.05 2022 в 20:56

Перверзията е отличителна черта за руската политика. 68- ма година нахлува в Чехия защото чешкия народ ги бил повикал. Е затова чехите ги мразят и сега. С Херсон е същата работа.

210

12

Merc

11.05 2022 в 20:15

Орките са много успешни ! Хахахаха....
Същите рускоговорящи , които те тръгнаха да освобождават, сега палят рашистки танкове и трепят мурзилките из цяла Украина.

2073

11

Johnny B Goode

11.05 2022 в 16:58

"разумния", надеждата крепи будалите.
Така че надявай се, много ти отива на IQ-то.

2073

10

Johnny B Goode

11.05 2022 в 16:56

Оооо, тролско-оркската дружинка се обидила нещо?
Свиквайте.
А ако не ви харесва - чемодан, вокзал и в Северна Корея 2.0