Руска телевизия публикува запис на разговор между Юлия Скрипал и братовчедка ѝ (обновена)

Изявление от името на Юлия разпространи и полицията

OFFNews 05 април 2018 в 15:21 11207 1

Руската телевизия "Россия 1" публикува запис, за който твърди, че е между Юлия Скрипал и братовчедка ѝ Виктория. Засега обаче няма потвърждение, че на записа действително се чува Юлия. 

Бившият руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха отровени с нервнопаралитично вещество. Двамата бяха приети в болница в критично състояние. Преди дни обаче стана ясно, че Юлия е излязла от комата и бързо се възстановява. Баща ѝ се намира все още в реанимацията на болницата. Той е в критично, но стабилно състояние. 

Записът е пуснат в предаването "60 минути".

В него тя казва, че "всичко е наред, всичко е разрешимо, всички се оправят, всички са живи".

В отговор на въпрос за баща ѝ Юлия казва, че всичко е нормално и сега той спи. "Всички са в нормално здраве, никой няма непоправими неща", казва още жената и допълва, че скоро ще я изпишат от болницата. 

Според телевизията разговорът е проведен снощи и им е предаден от Виктория Скрипал. Оттам обаче също обясняват, че не могат да потвърдят неговата автентичност.

По-късно британската полиция разпространи изявление от името на 33-годишната Юлия Скрипал. 

"Събудих се преди седмица и се радвам да кажа, че силата ми расте с всеки изминал ден. Много съм благодарна за интереса към мен и за многото хубави пожелания, които получих. Сигурна съм, че оценявате, че целият епизод е дезориентиращ и се надявам, че ще уважите личното ми пространство и това на семейството ми през периода на възстановяването ми“, посочва Юлия, цитирана от Ройтерс.

Тя благодари на лекарите за грижите им и на всички хора, които са ѝ помогнали, когато тя и баща ѝ са били „недееспособни“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!