Русия удря България с кибератаки, заяви британският военен министър

ОFFNews 03 февруари 2017 в 11:57 13777 34

Снимка Reuters

България е сред целите на руските кибератаки, заяви британският министър на отбраната Майкъл Фалън, цитиран от "Гардиън". 

Според Фалън НАТО трябва да започне да се съревновава на кибер-бойното поле, за да спре руските хакерски атаки, насочени към подриване на демокрацията в САЩ и Западна Европа.

По думите му Москва напада страната ни, както и САЩ, Франция, Германия, Холандия и Черна гора. Освен това британецът обвини Русия за създаването на ерата на дезинформацията.

"Днес виждаме държава, която превръщайки дезинформацията в оръжие създаде това, което сега наблюдаваме като ерата на постистината", коментира Фалън в реч в Университетa на Сейнт Андрюс в Шотландия. 

Според Фалън Русия подлага на изпитания НАТО и Запада, за ги дестабилизира и разшири сферата си на влияние, но алиансът трябва остане силен и да отклони Москва от този курс. 

Въпреки явната си негативна позиция спрямо руското правителство, което той обвинява в системни лъжи, министърът подкрепи намеренията на Доналд Тръмп за диалог между Москва и Вашингтон. Фалън затвърди думите на Тереза Мей, че Тръмп напълно подкрепя НАТО.  





Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

33

Denis Rizanov

03.02 2017 в 21:13

Навярно британският министър на отбраната Майкъл Фалъне получил тази информация и доказателствата по нея от уриниращи върху него руски агентки на КГБ. Вероятно?

25665

32

Victimized

03.02 2017 в 18:34

Те войната с Китай отдавна я искат, стесняват обръча с тихоокеанския си флот все повече и повече. Но война с Китай само е непосилна задача за САЩ и групировката около тях, камо ли с Русия. Медийната война дето се води срещу Русия е от друго естество, тя е засилена в държавите от бившия съветски блок, като с това се надяват отдалечаването им.
Китай показа на запада как трябва да работи реалния капитализъм, и докато преди 10 години им се подигравахме, че правят найкове и айфони за по няколко цента на ден, сега вече имат по-силна средна класа от повечето европейски държави. Намалиха бедността с огромен процент, и не се дърлят да си изнасят културата там където не я искат, изнасят си само бизнеса. Докато западния капитализъм иска освен корпорациите да им приемем и манталитета, да изгубим своя идентитет и култура и след време сами да се асимилираме в мулти-културния им бълвоч.....

23293

30

Стефан

03.02 2017 в 18:24

Ъхъ. И с кой друг от световните ръководители си толкоз близък?

7506

29

Ще победи този който разработва новите технологии и открития, а не този който ги краде.
Путинката го знае добре това, но не може да предложи нищо.

25665

28

Victimized

03.02 2017 в 17:49

"Тоя филм сме го гледали по време на студената война.Накрая русняците удариха на колене,целуваха ръка и се предадоха.Не може на гол тумбак чифте пищови."

И кой филм сте гледали студената война? Кибер войната и хакерите? Или интернет информираността на масите? Или масс/медийните спекулации и лъжи? Кое точно от гореизброените го е имало въобще тогава? Знаеш ли защо "западната идея" ще се провали? Ще се провали точно заради това, че в ерата на масовата информираност, където тези на изток имат същите възможности за информация като тези на запад, и понеже няма как масс/медиите с техните 6% доверие да накарат някой да повярва на тези глупости, освен ако не е малоумен, платен, или умен и красив/SJW/.
Знаеш ли кои филми сме гледали, тези вашите!!!
Айде да идва следващия заблуден папагал, че нямам цял ден.....

7506

27

Те ти булка, Спасов ден!!

Има ли изненадани?

23293

26

Стефан

03.02 2017 в 17:19

Не може. И точно затова, бившата империя, и настояще негърско гето, трябва да си наляга парцалите, и да се завира в ъгъла за наказани деца, а не да зяе покрай великите сили.