Русия отказа помощ на загубилите пари от данъка върху депозитите в Кипър

Вероника Шербанова 01 април 2013 в 12:38 1763 0

Първият вицепремиер на Русия Игор Шавалов
Първият вицепремиер на Русия Игор Шавалов

Руските власти не смятат да предприемат никакви мерки във връзка със загубите на руснаците, чиито депозити в Кипър ще бъдат орязани с 30%. Това заяви първият вицепремиер на Русия Игор Шувалов.

Въпреки това сме готови да разгледам всеки случай, в който може сериозно да пострада държавна компания, допълно Шувалов.

Руските депозити в Кипър са различни. За някои са плащани данъци в Русия, а за други – не са. Ако нечий депозит бъде обложен с данък от 30%, това ще бъде тъжно, но руското правителство не възнамерява да предприема никакви мерки по този повод, посочи той.

По думите му ако има сериозни загуби за фирми с държавно участие, Русия е готова да разгледа случая публично и прозрачно, но няма намерение да помага за това на Кипър.

Увериха ни, че ситуацията е нова и че няма да се разпространи в други държави. Но като опитат веднъж, може да им хареса“, каза още Шувалов.  

За да получи финансова помощ от 10 млрд. евро, Кипър се съгласи да въведе данък от 30% върху депозитите над 100 000 евро в двете най-големи кипърски банки. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!