Председателят на управителния съвет на Bank of Cyprus подаде оставка

Последна промяна на 26 март 2013 в 14:51 1810 1

Андреас Артемис, Снимка: financialmirror.com
Андреас Артемис, Снимка: financialmirror.com

Председателят на управителния съвет на най-голямата кипърска банка – Bank of Cyprus, Андреас Артемис подаде оставка, съобщиха световните медии.

Решението му е в знак на протест срещу въвеждането на еднократен данък от 30% върху депозитите над 100 000 евро – условие за получаване на финансова помощ от страна на международните кредитори.

Артемис е подал оставката тази сутрин, като се очаква тя да бъде разгледана от борда на директорите до края на деня.

Междувременно стана ясно, че кипърските банки ще останат затворени до четвъртък. Те не работят от 16 март, за да се предотврати изтеглянето на крупни суми от влоговете. Бяха забранени и всички онлайн транзакции.

Въпреки това редица големи клиенти на банките в Кипър са успели да изтеглят големи суми от филиали на банките извън страната.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.03 2013 в 10:11

Welcome to the Matrix !
Следва: кражба след кражба под формата на данъци,такси ощетяване на личната свобода и собственост,риф-чипове,изкуствен контрол над раждаемоста ...Всичко ,което вчера беше футористична конспирация днес се случва с бясна скорост .Събуди се ,събуди и хората до себе си ! Информирайте се и помогнете на другите да се информират !
Не се оставяите на ежедневието да ви носи по течението !
,,Новия световен ред" вече ни е стиснал за вратовете.
Днес са парите в Кипър, а утре вашата лична собственост ! За които живеят в жилище по голямо от 10 м2 на член от семейство... например!
Те няма да спрат до пълното унищожаване,ако не се противопоставим и не сме солидарни и обеденени против всякакъв тип нарушаване на лична собственост и морал.
Правят го за депозити над 100 000Е за да изглежда сякаш крадат от богатите ,но утре вече ще могат да си го позволят със всеки -,,С един удар два заека" .Озаконяват кражбите си и ни вкарват илюзията,че един вид ние не сме застрашени,а само богатите,които бълха ги охапало,но по този начин ни насждат социална омраза разделят и владеят!