Кипърските банки отварят днес при строги ограничения

Последна промяна на 28 март 2013 в 10:11 2021 3

Най-голямата кипърска банка Bank of Cyprus, Снимка: ЕПА
Най-голямата кипърска банка Bank of Cyprus, Снимка: ЕПА

Банките в Кипър ще отворят днес за работа с клиенти за пръв път от 12 дни. Те ще работят 6 часа при строги ограничения.

Централната банка разпространи в полунощ информация за рестрикциите при банковите услуги. Всеки клиент може да тегли не повече от 300 евро в брой, независимо от валутата и броя сметки на негово име. Ако бъдат изтеглени по-малко, остатъкът може да се изтегли по-късно. Забранява се осребряването на чекове. Позволяват се банкови преводи до 5000 евро на тримесечие, но ако бъде доказано с документ, че средстава са за учащи зад граница или близки роднини с кипърско гражданство. При пътуване в чужбина един човек може да изнесе не повече от 1000 евро в брой.

Няма рестрикции за превод на суми към кипърски банки и теглене на суми от сметки в чужбина, както и за дипломатическите мисии в страната.

Фирмите могат да извършват парични преводи без ограничения само ако те са на стойност до 5000 евро. Преводи над 5000 евро подлежат на одобрение от специална комисия.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.03 2013 в 14:44

> "Събуди се ,събуди и хората до себе си ! "
"Не буди спящия, преди да му е дошло времето. Напразно ще е..."

28.03 2013 в 12:34

Гаче слушам Каролев...
Е, пооскубаха малце олигарсите от Русия и Украйна, но не се стигна до антисемитизъм.
Иначе идейката беше добра - пунтираме ликвидна криза, пренасяме мангизите в друга офшорка, а европейските данъкоплатци плащат, та се късат.
Само че леля Меркел и чичко Путин се сговориха и ни развалиха гешефта. Донякъде, де!

28.03 2013 в 11:30

Welcome to the Matrix !
Следва: кражба след кражба под формата на данъци,такси ощетяване на личната свобода и собственост,риф-чипове,изкуствен контрол над раждаемоста ...Всичко ,което вчера беше футористична конспирация днес се случва с бясна скорост .Събуди се ,събуди и хората до себе си ! Информирайте се и помогнете на другите да се информират !
Не се оставяйте на ежедневието да ви носи по течението !
,,Новия световен ред" вече ни е стиснал за вратовете.
Днес са парите в Кипър, а утре вашата лична собственост ! За които живеят в жилище по голямо от 10 м2 на член от семейство... например!
Те няма да спрат до пълното унищожаване,ако не се противопоставим и не сме солидарни и обединени против всякакъв тип нарушаване на лична собственост и морал.
Правят го за депозити над 100 000Е за да изглежда сякаш крадат от богатите ,но утре вече ще могат да си го позволят със всеки -,,С един удар два заека" .Узаконяват кражбите си и ни вкарват илюзията,че един вид ние не сме застрашени,а само богатите,които бълха ги ухапало,но по този начин ни насаждат социална омраза разделят и владеят!