Русия обстрелва с ракети местата, където се съхраняват телата на загинали руски войници

Кремъл се опитва да унищожава доказателствата за реалния брой на жертвите в Украйна, смятат във ВСУ

OFFNews 05 януари 2023 в 19:15 4938 3

Снимка Getty Images

Мишени на руската армия стават и хладилните фургони, в които се съхраняват телата на загиналите руски войници.

Военното ръководство на Русия изпраща на война зле обучени и лошо екипирани войници. Преди да ги хвърлят в бой, командирите им късат от униформите им шевроните (нашивките и опознавателните знаци) и прибира личните им документи, така че в случай на гибел да е трудно да бъдат идентифицирани. Освен това руснаците обстрелват хладилните фургони със собствените си жертви, за да не бъде установен реалният брой на убитите, твърди в репортаж украинският портал „Фокус“.

Към 4 януари въоръжените сили на Руската федерация са загубили по данни на ВСУ 108 910 души: само за изминалото денонощие украинските защитници са унищожили 720 нашественици.

В същото време руснаците се опитват да скрият истинските загуби във войната, като многократно обстрелват с ракети местата, където се съхраняват телата на загиналите. За загубите в редиците на руската армия и за особеностите на разпознаването на загиналите в интервю за зданието „Суспільна“ разказва военнослужещ с позивна „Юрист“.

Според украинския боец, който се занимава с издирването и идентифицирането на телата на загиналите нашественици в района на Харков, в последно време се е променила възрастта и боеприпасите на загиналите руснаци. Ако по-рано по-голямата част от загиналите са били от средите на редовната армия, сега те са мобилизирани или бойци на частни военни компании. Тяхната възраст е или до 30 години, или вече над 40.

"Прибират или напълно необучени хора, или такива, които са отбили отдавна военната си служба... Изобщо не са подготвени. Това е човешката маса, която пускат, за да попълват личния състав", коментира Юрист.

Той отбелязва, че при оглед на оборудването на нашествениците прави впечатление лошото им обезпечаване - предимно са цивилни дрехи.

"Първо, те не са облечени много добре. Те не са и добре снабдени с нужните вещи. Много от тях нямат редовни барети, редовни униформи. Носят цивилни чорапи, цивилни обувки. Мнозина са в цивилни пуловери. Но принадлежат към въоръжените сили на Руската федерация и ги откриваме в камуфлажи на въоръжените сили на Руската федерация“, казва военният.

"Юрист" обяснява, че идентифицирането на руските военни сега е трудно, тъй като самите руснаци изтръгват шевроните от своите колеги, отнемат им документите. В опит да прикрият реалните загуби в редиците си, руските въоръжени сили обстрелват местата, където се съхраняват трупове, като например хладилни вагони или автомобили.

"Въоръжените сили на РФ се опитват да скрият броя на своите военнослужещи. Осем ракети са поразили хладилник, в който са били съхранявани телата на загинали руски воини", обясняват от украинска страна. Според военни това се прави и за де не могат роднини и приятели да идентифицират роднините си като мъртви и да се надигне вълна от народен бунт срещу властта в Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

3

редовно четящ

06.01 2023 в 10:48

Тази държава няма право на съществуване.

4738

2

Того

06.01 2023 в 04:29

Има ли, по света, други такива изроди като руснаците, освен БСП и Иzраждане?

345

1

Джендо Джедев

05.01 2023 в 19:33

"Могучая".... Хахахахаха, бахти карикатурата! :D
 
X

Подкастът на OFFNews