Quantcast

Русия обмисля да даде кредит на Украйна от 15 млрд. долара

Последна промяна на 16 декември 2013 в 11:44 2096 10

Владимир Путин и Виктор Янукович, Снимка: РИА Новости
Владимир Путин и Виктор Янукович, Снимка: РИА Новости

Русия обмисля съвсем скоро да предостави на Украйна кредит. Това съобщи един от съветниците на руския президент Андрей Белоусов.

Не е изключено решението за кредита да бъде взето още във вторник, когато руският президент Владимир Путин ще се срещне с украинския си колега Виктор Янукович, допълни Белоусов.

Ситуацията в страната е такава, че ако не бъде рпедоставен кредит, тя просто няма да може да поддържа икономическа стабилност. Ако Украйна поиска кредит, такъв най-вероятно ще бъде даден, посочи Белоусов.

Според Bloomberg става въпрос за кредит от 15 млрд. долара, като Украйна може да получи 5 млрд. долара още преди края на годината.

В същото време стана ясно, че двете страни ще се стремят към подписването на споразумение за по-ниски цени на природния газ. Съгласихме се, че е крайно време да уредим този въпрос, коментира украинският премиер Микола Азаров.

Преди дни Азаров поиска финансова помощ от ЕС в размер на 20 млрд. евро под формата на инвестиции. Финансовата помощ ще има за цел да намали загубите за икономиката на Украйна при приемането й в ЕС, заяви украинският премиер.

Преди това искане за финансова помощ отправи и президентът Виктор Янукович. От Брюксел обаче бяха категорични, че договорените вече условия няма да се променят.

Вчера ЕС обяви, че прекъсва работата по подписването на търговско споразумение с Украйна.

По-нататъшните преговори за търговско споразумение изискват ясен ангажимент от страна на Украйна, коментира еврокомисарят по разширяването на ЕС Щефан Фюле. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.12 2013 в 10:09

А сега какво е?-Европейски див капитализъм.
По добре Руско отколкото такова"уж Европейско Демократично"!

16.12 2013 в 14:29

ЕГАТИ ИДИОТСКИТЕ КОМЕНТАРИ :)
ОЛИГОФРЕНИЯТА В БГ ВЕЧЕ Е ВЗЕЛА УЖАСЯВАЩИ РАЗМЕРИ !!!
УЖАСССС

16.12 2013 в 13:08

Балкански, така си вече много по-симпатичен! ;)

16.12 2013 в 13:07

И кои са тези "велики пълководци", които са допринесли с нещо за подобряване живота на хората?!? Няма такива! Спечелил една две- сто битки, изтрепал народ, разширил територията- за малко... После, обикновено, пластовете отново се наместват по стария начин...

Великите пълководци не носят качествена промяна. Тя се осъществява винаги от други хора, които остават в сянка... даже рядко от личности, а по-скоро от групи хора с положителна нагласа, когато някъде се натрупа такъв потенциал.

... И няколко духовни бащи, при които размерът наистина няма значение ;)

16.12 2013 в 13:05

ВНИМАНИЕ, ТЪРСЯ СПОНСОР ЗА ПОНАТАТЪШНИТЕ МИ ПУБЛИКАЦИИ ТУК А МОЖЕ И В ДРУГИ МЕСТА КАТО ПУБЛИЧНИ ТОАЛЕТНИ, ТУРСКИ КЕНЕФИ И ДР …. ИМАМ ДОБЪР ПОЧЕРК,НОО ОБИГРАН ЖЕСТ В МАЦАНЕТО НА КАФЕВИ ЗАПЕТАЙКИ ВУРХУ ПОДЛОЖКИ ОТ БЕЛ ФАЯНС, ДОБРИ КУМАНИСИЧЕСКИ ПОЗНАНИЯ И ПРИВЪРЗАНОСТ КЪМ СЪВЕСКАТА ИДЕОЛОГИЯ И ФАШИСКО СВАЩАНЕ ЗА СВЕТО, ЗАПЛАЩАНЕ – ПО ДОГОВАРАНЕ

16.12 2013 в 12:32

Саркози ходеше с едни обивчици с 8см подметка... тоя поне само на ботокс кара, поне засега. А като се сетя за джордж буш без великото "W" по средата и как отиващата си администрация на клинтън беше изровила всяко W от клавиатурите в белия дом... абе може и да има истина в думичките ти, но тогава нямаше да има Наполеон, а покрай него и куп велики пълководци, които от различни нации, които са станали велики щото са го опухали и то хубаво... като се замисля, ниски, дребни не е имало само между известните пирати.

16.12 2013 в 12:06

"Иди-ела - две сълзи..."

Явно Влаполеон Путинеско е решил да възвърне славата на СССР. Макар, че всъщност никой не помни нищо славно от онази епоха в Русия...

Абе, решението е да се въведе задължителна, минимална височина за мъжете на ръководни, държавни постове- това е! ;)

16.12 2013 в 12:00

На снимката: Два цървула се гледат любовно.

КУРекторе, Митьо, Польо и Сие лъскате ли взаимно бастуните докато ги гледате? И после Limp Bisquit.

16.12 2013 в 11:50

като видяха, че със сила не става, опитват с подкуп. Само че този път не ви го искат. Русия има да връща, не да дава кредит. Откраднатото от Украйна за СССР за да се върне, ще трябва цяла Русия да се продаде. Да не говорим милионите жертви. те не могат да се върнат, нито да се изтрият. Затова Русия никога няма да получи Украйна доброволно.

16.12 2013 в 11:50

Ако украйна падне, ще падне и България. Честито ви руско робство.