Quantcast

Европарламентът препоръча избори в Украйна

OFFNews Последна промяна на 13 декември 2013 в 07:47 933 6

Протестът в Киев
Протестът в Киев

 

Европейският парламент препоръча на украинските власти да потвърдят своята легитимност чрез провеждане на предсрочни избори в страната. 

Това се посочва в специална резолюция, която беше приета на сесия на ЕП в Страсбург. Същевременно, ЕП призова за подписване на споразумение с Украйна „колкото се може по-скоро". 

В четвъртък стана ясно, че президентът на Украйна Виктор Янукович е изразил готовността страната да подпише споразумение с ЕС за присъедняване. Той обаче не уточни кога ще стане това.

Също стана ясно и това, че ЕС и първият вицепремиер на Украйна Сергей Арбузов са сключили договорка за подготвяне на пътна карта за влизане в сила на Споразумението за асоцииране.

Въпреки това близо 10 хиляди души се събраха снощи на централния площад "Независимост" в Киев и останаха до малките часове. До 22 часа местно време на площада имаше митинг и концерт, а след това на голям екран беше предаден футболния мач между киевския отбор „Динамо” и „Рапид”. 

Протестиращите изразиха готовност да останат там до Коледа. 

Някои от барикадите на площада достигат височина от пет метра и се охраняват от часовои, които дежурят на смени. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.12 2013 в 14:36

(y)

13.12 2013 в 14:00

то хубаво избори, ама за да си вържат гащите украинците ще трябва да пуснат малко кръв - няколко беркути, няколко от по дребните функционери да докопат и обесят на Майдан
така другите ще имат едно наум ако решат да правят нещо.

13.12 2013 в 12:27

Опорна точка - Европа е лоша . :)
Смешници

13.12 2013 в 10:24

Не само това, ами и да спре да се меси в независеща от него суверенна страна. Явно ЕС не е заинтересован да препоръча подобно нещо в България, защото вече е завзел сектори като енергетика, златни мини, разсипал е редица предприятия и е гейзирал обществото. Сега предстои да изсмуче суровините на Украйна и от износител за руския пазар да я превърне единствено във вносител на стоки от ЕС.

13.12 2013 в 09:25

Първото, което пишлегарите от Брюксел могат да направят е да платят да се разчисти КАТУНА ОТ ЦЕНТЪРА НА КИЕВ. ПОЗОР за цивилизацията е този КАТУН, пък била тя и европейска цивилизация. Важното е, че КАТУНЪТ от центъра на Киев трябва да бъде разчистен. Така, както стори паша Ердоган лятото с катуна в центъра на Истанбул – разчисти го с водни оръдия с газ, но го разчисти. СЕГА СЛЕДВА рачистване на КАТУНА В ЦЕНТЪРА на Киев. Разните Аштън, Маштън, Квасневски, Пеазневски – да търсят за катуна друго място, някъде около техните домове и палати!

13.12 2013 в 08:51

Препоръчвам същото и на българския парламент.