Quantcast

Русия и Украйна се заплашват взаимно с война

OFFNews Последна промяна на 08 април 2014 в 12:30 14052 13

Снимка ИТАР-ТАСС

Русия призова украинските власти да спрат подготовката за намеса в проруските източни райони на Украйна, за да не избухне гражданска война. От своя страна Киев предупреди, че ако Русия направи опит да вкара войската си в континенталната част на Украйна, ще съжалява.

Терминът „Трета световна война“ не е измислен от мен. Русия трябва да разбере своята отговорност, ако навлезе с войските си в сухопътната територия на Украйна. В случай на агресия в източната част на Украйна, Русия ще получи твърд отговор, обяви зам.-председателят на Съвета на националната сигурност и отбрана на Украйна Виктория Сюмар.

Днес ние можем да охраняваме границата. Правим всичко възможно сепаратистите в Донецк, Луганск и Харков да не получат помощ отвън, посочи Сюмар.

Проруски активисти блокираха административни сгради в трите области – Донецка, Луганска и Харковска, а в Николаев и други градове в Източна Украйна бяха организирани демонстрации.

Рано тази сутрин в Харков се проведе спецоперация за освобождаване на блокираните сгради. Арестувани са 70 души.

23 души са задържани в Николаев. След сблъсъци между проруски активисти и украинската полиция са ранени и 15 души, 11 от които са били хоспитализирани.

Проруски активисти окупираха управлението на Службата за сигурност в Луганск, като хванаха 22 души за заложници, съобщи украинският депутат Олег Ляшко. Сред окупаторите на сградата има бивши военни и 40 сътрудници на руското Главно разузнавателно управление, посочи Ляшко, като допълни, че те са завзели и складове за оръжие в сградата.

В същото време украинският парламент прие днес промени в Наказателния кодекс, според които се увеличават наказанията за опити за нарушаване на целостта на държавата.

За умишлено изменение на границите на територията или на държавните граници на Украйна наказанието вече ще бъде между 3 и 5 години затвор. Ако обаче действията са повторни, извършени са след предварителна договорка от група лица или ако са извършени от представители на властта, се предвижда наказание от между 5 и 10 години затвор.

Действията, довели до смъртта на хора или до други тежки последствия, ще се наказват с лишаване от свобода между 10 и 15 години или доживотен затвор.

Шпионажът, предоставянето на помощ на чужда страна за подкопаване на властта в Украйна или преминаването на страната на врага в рамките на въоръжен конфликт вече ще се наказва с между 12 и 15 години затвор.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.04 2014 в 22:51

Вече съчинения в свободен стил почна да пишеш, а :) Пиши си, никому не пречиш!

08.04 2014 в 21:36

какъв би бил коментара за друг възможен вариант на действие на Русия, ФИНАНСОВ? Да анализираме инфо от 08-04-14 на Moodys: “Рязкото нарастване на държавни дълг на Киев може да доведе страна до дефолт ... Дори понастоящем рейтингът на Киев се намира само на две степени до дефолтния. В случай, че държавния дълг на Киев превиши 60% от БВП това може да активизира кредиторите”.
Тъй... да си припомним:
През м. декември 2013 г. Русия закупи от Киев облигации за 3 милиарда долара. В договора за покупката им обаче е записано, че ако държавния дълг на Киев превиши 50 % от БВП, то Москва има право да поиска предсрочно плащане на облигациите. А това може да доведе Украйна до банкрут. Засега Москва не е предявила претенции в посока на облигациите, единствено се шуми относно неизплатения дълг за получената газ. Но узурпиралите властта в Киев продължават да изпитват търпението на Москва.

08.04 2014 в 20:44

Че той на Иван Афганистанците му разказаха играта с кремъклийки и сопи бе, Блядкански, какви ги дрънкаш :)
И то това по времето, когато танковете още не са били ръждясали :)

08.04 2014 в 19:03

Безчет наивници са мислели така. Историята обаче сочи съвсем друго.

08.04 2014 в 18:43

Ако Иван реши да влезе в Украйна, ще му трябват 2-3 дни да овършее от единия край до другия.

08.04 2014 в 17:14

Защото федерацията за тях (управляващите в момента) означава отстъпление, загуба. Първия "декрет", който потготвиха за Радата беше за забрана на руския език! Какво повече има да се говори по този въпрос. Да оставим настрана, че Лавров само "федерализация" му е в устата. За тях тази дума означава едно-ключа към Киев.
Първо обособяване, културно, икономическо, социално. После извоюване на финансова свобода. Резултата от всичко това ще бъде плачевен за западните области. и логичния край ще е разцепление. В момента ситуацията е следната:

pic.twitter.com/0FNk1NTawa

болният бере душа, а мършоядите чакат да умре, за да разчленят тялото му.

08.04 2014 в 16:16


Тия тъпаци що ли бързо не спретнат една федерация та да миряса Европа?

08.04 2014 в 16:15

Точно сега е моментът самите украинци като народ, а най-вече новите управляващи там, да проявят абсолютна твърдост и увереност във всяко едно свое действие срещу сепаратистите от Петата колона на Русия! Ако те си "помогнат" сами, могат да очакват и помощ от Запада, но ако се огънат пред путиновите орки СЕГА, нищо добро не очаква Източна, а после и цяла Украйна!

08.04 2014 в 15:17

Ами какво да се прави, война, война. За момента никакви изгледи, че някой ще отстъпи.
И докато в Радата се млатят разни депутати от "Свобода" цените пропълзяват чувствително нагоре.
Края на Януари 2014 1л А-95 беше 10,40гривни. Днес вече е 14,20. На печалившите - Честито!
37% за 2месезца и 1 седмица. Тва по всички определения в икономическите учебници си е галопираща инфлация.

08.04 2014 в 15:08

Американци мислят, че Украйна е в Австралия, в Африка, а някои смятат, че е дори в Южна Америка. но пак искат военна намеса. Анкета на американския Washington Post показа, че колкото по-малко американците знаят къде е Украйна на картата, толкова повече искат тяхното правителство да се намеси с войски, дори и с частни паравоенни въоръжени лица в делата на Украйна. ИЗВОД – по тъпи человеци от хамериканците НЯМА! Това отдавна е доказано, знае се от цял свят!