Украйна пред извънредно положение, властите провеждат спецакция (обновена)

OFFNews Последна промяна на 08 април 2014 в 08:57 8435 24

Спецчасти в Донецк.

Във Върховната Рада е внесено постановление за въвеждане на извънредно положение в Източна Украйна.

Проектопостановлението е публикуван на сайта на украинския парламент в понеделник на 7 април, съобщи РИА Новости.

Проруски активисти блокираха административни сгради в град Харков, като обсадата продължава и днес. Екстремно настроените активисти настояват да се проведе референдум за присъединяване към Русия. В същото време в Донецк, който вчера бе провъзгласен за автономна република, сепаратистите започват разговори за т. нар. „народен мандат“.

В същото време в град Николаев през изминалата нощ при сблъсъци между проруски активисти и украинската полиция са ранени 15 души, като 11 от тях са приети за лечение в болница. 23 души са задържани, като сред тях са и организаторите на демонстрацията.

Предложението за обявяване на извънредно положение е на независимия депутат на Върховната Рада и бивш член на Партията на регионите Николай Рудковски. В документа се предлага незабавно въвеждане на извънредно положение в Донецка, Луганска и Харковска области.

Също така, депутатът призова „да се намери мирно решение на противопоставянето на протестиращите, което продължава в тези региони вече няколко седмици".

Рано тази сутрин в Харков е започнала спецоперация. По информация на украинското министерство на вътрешните работи има арестувани 70 души. Центърът на града и станциите на метрото са блокирани. 

Според украинския вицепремиер Виталий Ярема демонстрантите в Донецк са се съгласили да предадат оръжието си и да освободят сградата на службата за сигурност. „Обещаха, че ще предадат оръжието, което са взели от Службата за сигурност и ще освободят помещенията”, съобщи Ярема. От своя страна вицепремиерът е обещал полицията да не използва сила, за да се предотвратят кръвопролитията. Според друга информация обаче проруските активисти продължават да окупират сградата на Донецката областна администрация. Те са заели част от кабинетите на чиновниците в администрацията и Донецкия областен съвет, където са разположили матраци. Активистите дежурят на площада пред сградата. 

В същото време Русия днес призова украинските власти да прекратят подготовката за намеса в проруски настроените региони в източната част на Украйна, като предупреди, че това може да стане предпоставка за гражданска война. „Призоваваме веднага да се прекрати военната подготовка, която може да отприщи гражданска война”, заяви руското министерство на външните работи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.04 2014 в 18:27

Нагло и напълно безполезно е който и да било да пречи на руснаците мирно да се обединят и каква форма на власт да имат на изконната си земя! Христос е Спасителят на човека и човечеството, Богът Син, Логосът или Словото, Съществото на Божествената Любов, Управителят и Водачът на духовната еволюция на човечеството и на всеки човек, независимо от религията на човека. Руснаците, белорусите и украинците (които също са руснаци!) са Народът на Бога Христос, който Народ е определен от Него за бъдещ духовен Водач на човечеството през Шестата, Славянската културна епоха на ясновидството и братството! Не съществува сила, която да попречи на този Божествен промисъл! Безумие и обречени на неуспех са ДЕЙСТВИЯТА на всички политици-материалисти в света (които чрез своите атеизъм, безотговорност, егоизъм и духовна ограниченост са инструменти на обсебилите ги Дявол и Сатана), ПРЕЧЕЩИ на Бога да осъществи Своя промисъл! Политици-материалисти, проумейте, че светът е под Божествено, а НЕ под ваше, ръководство! Около вас има окултисти и от тях вие прекрасно знаете горепосочените истини, но вашите предпочитания са да служите на Дявола и Сатаната, а не на Бога! Всеизвестна е и омразата ви към Бога Христос и неговия Народ!
Материалисти, атеисти, антихристи, сладури от тайните ложи, йезуити, чифути и йеховисти, егоисти, сребролюбци, користолюбци, кръвопийци, лъжци и подлеци, комунисти-социалисти и всички останали видове дегенерати... пълнете гащите и се гответе да скърцате със зъби, щом не разбирате, че Бог прости на татарите, на Наполеон, на английските тайни ложи осъществили чрез чифутите социализма в Източна Европа, на Хитлер, на егоистичното ви прекрояване на граници и деленето на хората на господари и роби, като вие сте господарите, на кръвопийството ви, на комунистите-социалисти... но дотук! Не пожелахте да се поучите! Безполезните ви действия ще докарат само още нещастия на човечеството, но в крайна сметка са ОБРЕЧЕНИ НА НЕУСПЕХ, защото с Бога не можете да се мерите! Осъзнайте, че търпението на Господа е изчерпано, спрете да бастисвате човечеството! Проумейте това, защото Господ няма повече да позволи да се гаврите с Него, съвсем скоро ще ви представи сметките за кармично разплащане и ще ви помете със заслужения от вас Апокалипсис! С ограниченото си съзнание вие не съзнавате, но знайте, че Бог няма да допусне с вашите ужасяващи духовен упадък и егоизъм да унищожите човечеството! Причинявате недопустимо много злини на човечеството, но унищожавате единствено себе си!

08.04 2014 в 18:04

Нагло и напълно безполезно е който и да било да пречи на руснаците мирно да се обединят и каква форма на власт да имат на изконната си земя! Христос е Спасителят на човека и човечеството, Богът Син, Логосът или Словото, Съществото на Божествената Любов, Управителят и Водачът на духовната еволюция на човечеството и на всеки човек, независимо от религията на човека. Руснаците, белорусите и украинците (които също са руснаци!) са Народът на Бога Христос, който Народ е определен от Него за бъдещ духовен Водач на човечеството през Шестата, Славянската културна епоха на ясновидството и братството! Не съществува сила, която да попречи на този Божествен промисъл! Безумие и обречени на неуспех са ДЕЙСТВИЯТА на всички политици-материалисти в света (които чрез своите атеизъм, безотговорност, егоизъм и духовна ограниченост са инструменти на обсебилите ги Дявол и Сатана), ПРЕЧЕЩИ на Бога да осъществи Своя промисъл! Политици-материалисти, проумейте, че светът е под Божествено, а под ваше, ръководство! Около вас има окултисти и вие прекрасно знаете горепосочените истини, но вашите предпочитания са да служите не на Бога, а на Дявола и Сатаната! Всеизвестна е и омразата ви към Бога Христос и неговия Народ!
Материалисти, атеисти, антихристи, сладури-въздухари от тайните ложи, йезуити, чифути и йеховисти, егоисти, сребролюбци, користолюбци, кръвопийци, лъжци и подлеци, комунисти-социалисти и всички останали видове дегенерати... пълнете гащите и се гответе да скърцате със зъби, щом не разбирате, че Бог прости на татарите, на Наполеон, на английските тайни ложи осъществили чрез чифутите социализма в Източна Европа, на Хитлер, на егоистичното ви прекрояване на граници и деленето на хората на господари и роби, като вие сте господарите, на кръвопийството ви, на комунистите-социалисти... но дотук! Не пожелахте да се поучите! Безполезните ви действия ще докарат само още нещастия на човечеството, но в крайна сметка са ОБРЕЧЕНИ НА НЕУСПЕХ, защото с Бога не можете да се мерите! Осъзнайте, че търпението на Господа е изчерпано, спрете да бастисвате човечеството! Проумейте това, защото Господ няма повече да позволи да се гаврите с Него, съвсем скоро ще ви представи сметките за кармично разплащане и ще ви помете със заслужения от вас Апокалипсис! С ограниченото си съзнание вие не съзнавате, но знайте, че Бог няма да допусне с вашите ужасяващи духовен упадък и егоизъм да унищожите човечеството! Причинявате недопустимо много злини на човечеството, но унищожавате единствено себе си!

08.04 2014 в 15:27

Американци мислят, че Украйна е в Австралия, в Африка, а някои смятат, че е дори в Южна Америка. но пак искат военна намеса. Анкета на американския Washington Post показа, че колкото по-малко американците знаят къде е Украйна на картата, толкова повече искат тяхното правителство да се намеси в делата на Украйна. ИЗВОД – по тъпи человеци от хамериканците НЯМА! Това отдавна е доказано, знае се от цял свят!

08.04 2014 в 14:12

Ето ви две мения от един НОРМАЛЕН форум, над които да помислите (ако има с какво) и да поразсъждавате дали са толкова простички нещата като у фораминиферите, които населяват тукашния форум.

"... Схватката между Америка и Русия се мъти вече близо десетилетие и макар тоя път да не е с оръжие (впрочем двете страни винаги са намирали начин да не се гърмят директно прекалено очевидно) е фактически война - война от нов тип - първата истинска такава. Видяхме за последните 20 години колко рязко медии, политически партии и други сдружения на хората се превърнаха от органи на обществото в оръжия за манипулация, като изначалната им роля е на практика напълно елиминирана. В 21 век всички са силно обвързани и класически войни са възможни само по периферията на световната икономика и на специфични "затворени" места до тяхното отваряне. Америка от доста години подготвя кадри за новата военна доктрина като първо насочи тия същите оръжия към себе си и овладя собственото си общество. Естествено ще се запита човек не е ли това нормално всъщност? Спорен казус бих казал - когато става въпрос за овладяване на собствена страна това наистина е някакво установяване на власт за определени групи, динамиката на състава на групите може да носи разнообразен характер - от заговорници, през наследствени връзки до типични за търговските общества преливания - всичко прилича на нормален процес. За страна като US дори е вярно, че самите й граждани приемат ситуацията като желана и дори и да я намират за подтискаща това не може да се сравни с никое подтисничество от миналото. Има разлика обаче - казионното вече лицемерие, което употребява официалните елементи на обществото за лице, но реалните политически процеси вече не се извършват чрез тях. В този смисъл Русия е по-демократична страна от US поне дотолкова, доколкото властта там наистина е предимно в официалните органи, за разлика от Америка, където тя вече отдавна е зад кадър, а официалните органи са сведени до средства за пропаганда и прилагане на тая власт. Всъщност нито в Русия, нито в US народът може да си каже думата, а дори и да го направи той вече е така обработен, че той напрактика може да каже нещо само в рамките на допустимото за реалната власт. Все пак Руската култура е различна и тук наистина има сериозен цивилизационен сблъсък, който е твърде интересен и за страни като Япония - следващата по големина след Русия монилитна нация (Китай е съвсем друга бира) - а монилитността на нацията прави методите на колониалните и търговските империи неприложими в нея...

Боя се, че американците с цялото си планиране стратгически подценяват собствените си несъзнателни слабости. Те се стремят да разкъсат тъканта на нациите и голяма част от това не е планирана офанзива, а инстинктивен стремеж да придадат на съперника си по-позната за себе си форма. Номерът може да върви в малки страни разкъсани от противоречия, но срещата с големи нации е съвсем друго нещо - обратната реакция може да бъде унищожителна. Колкото и да обясняват как Путин извършва инвазии, за да укрепи доверието в себе си, не е зле да се замислят американците защо това работи - дали е просто мания на някакъв народ да гледа на картата собствения си цвят или е по-дълбоко. Какво ще стане в момента, в който войната се пренесе изцяло на културна територия - има ли Америка средства за такава война? Америка може да ни обяснява за демокрацията си, но все по-трудно може да прикрие същността си, а тя не е по нрава на всички. Като говоря всичко това не го правя с лошо чувство към никого - Америка си има своите добри страни и ако има нещо, което искам то е да се запази разнообразието, а това значи да няма пълни победители в тия конфликти."

"Отлично мнение. Бих се радвал да има тука повече мнения като вашето, за да става някаква интелектуална дискусия, а не запалянковски крясъци от двете страни... Как да е. ... Има някои опорни точки () в изложението ви, които заслужават специално внимание. Е ли днешна Америка достатъчно предизвикателна Суперсила, която да даде на хората по Света един модел за подражание? По-скоро не. Америка на 2013 няма нищо общо с Америка на 20-ти век. Липсата на идеологическо противоборство между две системи сякаш удари в дългосрочен аспект по-зле Америка, лидера на Западния свят, отколкото Русия - наследника на победения в студената война СССР. Русия заигра по правилата, които Америка пропагандираше 45 години. И заигра много, много добре. Разбира се това се получи с известно забавяне, едва след 2000 година. Когато руснаците осъзнаха, че не могат сляпо да копират западния обществен модел, а трябваше да вложат елементи на традиционния руски авторитаризъм... И те намериха фигурата, която да реализира този модел. Тогава на преден план изпъкнаха вече не идеологическите различия между Изтока и Запада, а културно-историческите такива. Разликите в менталносттта и погледа към света. Днешната геоплоитика е 1/1 потвърждение на теорията на Самюел Хънтигтън за "сблъсъкът на цивилизациите" и културните разломи. По руски казано - идеята за многополярния свят и неговата неизбежност. Драмите в Украйна днес са политически "земетресения" по една такава разломна, "тектонична" линия - тази между западната цивилизация и източно православната. И понеже според Хънтигтон цивилизациите имат (не винаги) - Държави Майки = централни империи, които пораждат центростремителни сили, както и центробежни... в случая имаме сблъсък между Русия и Америка, централните империи на тези две цивилизации. Гледано през тази конструкция, можем да си обясним почти всичко случващо се, и нещо повече! Можем да правим прогнози с висока доза на достоверност да се реализират."


Хубаво би било да се мисли, а не да се реагира първосигнално.

08.04 2014 в 14:04

LOG, Bastor,
винаги съм вярвала, че тук се подвизават и малоумни американофилици и евогейци, но друго си е когато човек се убеди в това с очите си.
Планктон...
...не си струва човек изобщо да се занимава с вас.

08.04 2014 в 12:38

Хех на Поля линковете освен някакви съмнителни блогове да цитират някакви съмнителни форумни постове, които цитират други мнителни сайтове тип БЛИЦ...

Глупости без автори, или НЕПОТВЪРДЕНИ глупости с автори...

Да ти имам документите поленце и да ти имам малоумието.

Ако бях прост като теб колко лесно щях да живея....росия казва какво да мислиш и какво да правиш и какво да пишеш и всичко е лесно, а?

Пък от Лийдуей си взимаш заплатката.

Не ти ли е поне странно? Източват фондове от ЕС, че да ти дават заплата да плюеш по ЕС и да хвалиш колко е велика Росия и как само доброто ни мисли?

08.04 2014 в 12:28

Мили хора, тъпо е да се спори за лесно проверими факти. Вижте например резолюцията на Общото събрание на ООН с номер 68/262 от 27 март тази година (който иска, ще си я намери). В нея се казва, че Крим все още е включен в международно признатите граници на Украйна, съответно референдумът от 16 март същата година е нелегитимен. Оставям на вас сами да прецените, дали при това положение Украйна има международно признати граници или не (задача с повишена трудност). Разбира се, можете и да продължите с вербалната агресия срещу Поля, ако това повече ви импонира характерологично.

08.04 2014 в 12:01

Не се заяждайте с Поля до сряда,главата и е натъпкана с опорни точки от неделния семинар.Потърсете я в петък,от амбразурата идва само тишина и сибирски вятър,докато презареди.

08.04 2014 в 11:55

"Екстремно настроените активисти настояват да се проведе референдум"
Ха! Не си спомням "демократите" в Киев да са питали някого за нещо. А десните директно обраха няколко казарми и се въоръжиха.
Почти сигурно е, че ако се стигне до референдум, повечето украинци също ще гласуват за присъединяване към Русия. Както направиха съгражданите им в Крим. Това е единственото реално допиотване до народа и то показва много ясно какви са настроенията.

08.04 2014 в 11:34

Сроянчо,
ако ти 'аресва. Аз нямам проблем с възприемане на информацията без значение, че на теб ти пречи националността на сайтовете. Там обаче се цитира английски тв-канал, така че при добро желание, ще си намериш подходящ за теб източник. Въпросът е, обаче, дали искаш потвърждение на информацията или толкова ти се иска да не е вярно, че дори самия шеф на ООН да ти го каже в чоите, ти пак ще претендираш за "правилния" линк.

http://www.youtube.com/watch?v=W_9K8RWX_EU


п.п. Не може да сте чак толкова зелени еуглени! Или може?...