Роднини на мобилизираните пишат на Путин: Хвърлиха момчетата да превземат Авдеевка за пресконференцията ви

OFFNews 05 декември 2023 в 19:01 6579 5

Путин

Снимка SCANPIX

Роднини на военнослужещи от поделение 95 411 (Западен военен окръг) изпратиха призив до Владимир Путин да се заеме със случая на  "умишленото унищожение" на мобилизираните край Авдеевка. Документът е подписан от повече от 100 души, съобщи "Важни истории".

Според авторите на писмото мобилизираните вече повече от 10 месеца живеят в окопи на фронтовата линия на 700 метра от Авдеевка и постоянно са подложени на обстрел. След началото на активната фаза на настъплението през ноември командването издава заповед за изпращане на хора със средни наранявания в щурмовите части, твърдят роднините на бойците.

"На 25 (ноември) издадоха друга заповед на място, според която хората с леки и средни наранявания да бъдат лекувани в окопите. Никой не е пощаден: събират жертвите и се връщат в атаката. Те (командирите) бързат, докато (украинците) са в ступор, гонят (времето до) пряката линия (с Владимир Путин) и Нова година. Нуждаят се от някакъв резултат. Всички казват: Ще превземем Авдеевка, а след това ще преговаряме по-нататък", разказва съпругата на един от мобилизираните.

"Казваме на Путин: пребройте личния състав: колко са реално наличните военнослужещи, а не според военните удостоверения и това, което е в докладите. Мъжът ми казва, че там ходят по трупове, всичко е осеяно с тях", каза роднина на военнослужещ.

От януари 2023 г. мобилизираните членове на военна единица 95 411 са отбили военната си служба, но след това са били прехвърлени към командването на 1-ви армейски корпус. Според роднините "никой от момчетата не е подписвал нищо по този въпрос".

Авторите на писмото отбелязват, че в състава на "щурмовите бригади" край Авдеевка влизат военнослужещи средно над 40 г. Повечето от тях не са излизали в отпуск от началото на мобилизацията.

На 10 октомври руската армия започва масирана атака срещу Авдеевка. Градът и околностите му все още се контролират от Украйна.

От края на ноември руските военни кореспонденти съобщават за успехи на руската армия в това направление - щурмовите части са заели изцяло южната промишлена зона на града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1974

5

Владè

06.12 2023 в 00:28

Ой фукарите.

345

4

Джендо Джедев

05.12 2023 в 21:20

Опааааа, още 100 души изгоряха по параграф "Дискредитиране на "могучая". :D

22548

3

dolivo

05.12 2023 в 20:53

яяя, още 100 човека за мъже за фронта, жени за колониите Сибирски

Питайте го, Кумчо Вълчо

318

2

Valioka

05.12 2023 в 20:39

Ами, малко са... 100 души са малко. Подписалите писмото са много малко. Това е. Нищо няма да се промени по този начин. рассия си остава същата помийна яма, тънеща в мрак и душевна нищета. Това е някаква идиотска държава. Да мразиш, да избиваш, да си пияница и това да те прави горд. Пфуу...

1000

1

foreigner66

05.12 2023 в 19:33

Крепостните пишат на батюшката-господар :))))) Тези хорица тотално са изгубени за човешката цивилизация. Трябва да са за пример на другите нации, как агресивната пропаганда, социалното и семейно обкръжение, плюс образование прави живота ти абсолютно безмислен. Нещо като да умреш в разцвета на силите си в някакви безкрайни блата заради кухите фрази и възпитание с което си се родил и другарите ти по съдба да те ползват за изтривалка.
 
X

Да помогнем на украинските деца!