Републиканка към дъщерите на Обама: Обличайте се, все едно заслужавате уважение, а не място в бар

ОFFNews 30 ноември 2014 в 15:38 11263 13

Говорителката на конгресмена републиканец Стивън Финчър Елизабет Лаутън порица дъщерите на американския президент Барак Обама за това, че се явяват на официални събития облечени като за бар и че правят "физиономии", които издават отегчение. В поста си във Фейсбук Лаутън не спестява и критиките си и към Мишел и Барак Обама.

Ето какво написа Лаутън, афектирана от външния вид и държанието на дъщерите на Обама Саша и Малия по време на церемонията по т. нар. помилване на пуйката в Белия дом за Деня на благодарността:

Елизабет Лаутън 

"Скъпи Саша и Малия, разбирам, че сте в тези ужасни тинейджърски години, но вие сте част от Първото семейство, опитайте се да покажете малко класа. Уважавайте ролята, която играете. От друга страна, майка ви и баща ви също не уважават позициите, които заемат. Нито пък нацията, като стана въпрос. Така че, предполагам, нямате много добър модел за подражание. Въпреки това, опитайте се да се надскочите. Дръжте се така, сякаш да бъдете в Белия дом е от значение за вас. Обличайте се така, все едно че заслужавате уважение, а не място в бар. И със сигурност не правете физиономии по време на събития, които се предават на живо по телевизията", казва Елизабет Лаутън в пълния текст на поста си в социалната мрежа.

Коментарът беше изтрит малко след написването му, но не преди да бъде разпространен скоростно из интернет чрез скрийншотове.

На кадрите от церемонията в Белия дом се виждат Малия и Саша Обама, застанали до баща си и изглеждащи леко отегчени, докато самият президент произнася обръщение към нацията и спасява птица от масата за вечеря. Отегчените изражения на тинейджърските предизвикаха по-скоро развеселени коментари. Забележките на Лаутън обаче бяха далеч по-язвителни.

Постът разгневи много хора, особено остри бяха коментарите в Туитър, където мнозина поискаха оставката й. Не помогна фактът, че скоро след написването му Лаутън го изтри и написа извинение.

"След часове на молитви, разговори с родителите ми и препрочитане на думите ми мога да видя по-ясно колко обидни са те. Бих желала да се извиня на всички, които съм обидили с думите си. Взех си поука от преживяното, повярвайте ми", завършва Елизабет Лаутън, бивш медиен директор на Републиканския национален комитет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!