Нови кадри година след свалянето на малайзийския полет MH17 (видео)

OFFNews 17 юли 2015 в 12:20 6410 35

Снимка Youtube

С възпоменателни церемонии в Украйна, Малайзия, Холандия и Австралия днес се отбелязва една година от свалянето на полет MH17 на Malaysia Airlines над Източна Украйна. На 17 юли 2014 г. самолетът, пътуващ от Амстердам за Куала Лумпур, бе свален в конфликтната зона, контролирана от проруски сепаратисти. Загинаха всички 298 души на борда. 

Междувременно се появиха нови кадри на отломките, заснети от сепаратистите броени минути след падането на самолета.

В 4-минутнa кратка версия на видеото, показано от Нюз Корп Австралия, е запечатан моментът, в който сепаратистите разбират, че сваленият самолет е пътнически, а не военен. Мъжете намират черната кутия и претърсват част от багажа.

"Кой им дава коридор?", пита ядосано един от тях.




196 от загиналите пътници са холандски граждани , а 38 - австралийски. Министърът на външните работи на Австралия Джули Бишъп определи видеото като отвратително, като изрази и притеснението си, че то се появява чак сега.

Москва и Киев си прехвърлят отговорността за инцидента. Според източници на CNN, в проектодоклад на международните следователите се посочва, че самолетът е свален от руска ракета "Бук". Очаква се официалният доклад да бъде представен през октомври.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!