Путин създаде национална гвардия

OFFNews 05 април 2016 в 19:22 4310 10

Снимка РИА Новости

Руският президент Владимир Путин обяви, че в Русия ще бъде създадена национална гвардия за борба с тероризма и организираната престъпност. 

Путин обяви за решението по време на среща с вътрешния министър, директора на Националната служба за борба на наркотиците и главнокомандващия на вътрешните войски към министерството на вътрешните работи.

Новият федерален орган ще бъде в рамките на вътрешните войски на Министерството на вътрешните работи. Той ще поддържа тесни контакти с ведомството и ще изпълнява функции на мобилния отряд с особен предназначение, специалния отряд за бързо реагиране и др., обясни Путин. 

Разчитам, че националната гвардия ще изпълнява също толкова ефективно задачите си, както това те бяха изпълнявани досега, и ще увеличат работата си в тези направления, които се считат за приоритетни, посочи Путин.

Националната гвардия ще бъде под командването на главнокомандващия на вътрешните войски и първи зам.-министър на вътрешните работи Виктор Золотов.

Президентът обяви и други промени, сред които това, че службата за борба с наркотиците и службата за миграция ще преминат под шапката на вътрешното министерство.

Освен чрез указ, създаването на национална гвардия ще бъде записано и в нов закон, който ще бъде гласуван в руския парламент. 

Депутатите обаче вече изразиха съгласието си с решението на президента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!