Ген. Брийдлав: Путин създаде силна армия, но НАТО е на мястото си

OFFNews 05 април 2016 в 10:35 2981 4

Breedlove
Ген. Филип Брийдлав

Оттеглящият се от поста си главнокомандващ на силите на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав заяви, че президентът на Русия Владимир Путин е създал силна армия, предаде РИА "Новости".

„През последните пет години Путин направи повече инвестиции във въоръжените сили на Русия. Той създаде по-добра сухопътна войска. Видяхме военновъздушните му сили в Сирия, където те преминаха през истински тест. Той се сдоби също така с мощен ракетен потенциал с по-голям обхват, ракетите бяха изстрелвани както от кораби, така и от подводници. Той създаде възможност да покаже сила и я демонстрира успешно в Крим и Донбас“, заявил е Брийдлав в интервю за естонска телевизия.
Той е подчертал, че във връзка с това по време на срещата на НАТО през юли във Варшава трябва да бъде взето решение за увеличаване на въоръжените сили на алианса в Европа.
„Русия трябва да разбере, че ако премине границата, ще се срещне не с една или друга страна, а с целия алианс. Най-важното е, че частите на НАТО в балтийските държави, Румъния и България показват, че алиансът си е на мястото“, е добавил той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews