Путин: Намерете ми отговорник за моста до Крим, когото мога да обеся

OFFNews 18 март 2016 в 20:33 15656 19

Намерете ми конкретен човек, който да понесе лична отговорност за пътя, водещ към бъдещия мост между Русия и Крим, "и когото да мога да обеся като видя резултатите".

Това заяви руският президент Владимир Путин, който посети днес Крим, който беше анексиран от Русия точно преди две години. 

Уморих се да звъня на министрите и в Крим в опит да намеря кой е отговорен за строителството, заяви Путин пред министъра на икономическото развитие Алексей Улюкаев, вицепремиера Дмитрий Козак, министъра на транспорта Максим Соколов, севастополския губернатор Сергей Меняйло и лидера на Крим Сергей Аксьонов.

Темповете на строителството трябва да отговарят на крайния срок, който е 2018 г. Трябва синхронизация на работите по строителството на моста и на пътя към него, коментира руският президент и поиска да разбере кой отговаря за проекта. 

"Няма кого да попитам. Транспортното министерство прехвърля отговорността на икономическото, икономическото - на правителството на Крим. Мен ме интересува кой конкретно е готов да поеме отговорността за моста и за приключването на проекта в срок", скара се Путин на министрите. 

Отговорността е моя и на директора на дирекция Министерство на икономическото развитие за Крим, отговори след критиките икономическия министър Алексей Улюкаев. 

Главен изпълнител на строителството през Керченския проток е "Стройгазмонтаж" на близкия до Путин бизнесмен Аркадий Ротенберг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!