Кремъл за "Досиетата от Панама": Западът страда от путинофобия

OFFNews 04 април 2016 в 14:19 5131 18

Путинофобията на Запад е достигнала до такива размери, че априори за Русия не трябва да се казва нищо хубаво.

Това заяви говорителят на руския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков, по повод изтеклата информация от „Досиетата от Панама“ за финансови машинации на богати и известни личности от цял свят.

В документите се споменава и името на Путин, като според тях състоянието на руския президент надхвърля 2 млрд. долара. Мрежа за пране на милиарди, ръководена от руска банка, е била свързана с приближени на Путин.

„Очевидно е, че градусът на путинофобията е достигнал такова ниво, че фактически изначално не трябва да се говори добро за Русия или за някакви действия на Русия, за успехите на Русия. Необходимо е да се говори с лошо, трябва да се говори с лошо много, обилно, а когато няма какво да се каже, трябва нещо да се измисли. Това също е очевидно за нас“, посочи пред журналисти Песков, цитиран от РИА Новости.

От Кремъл допълниха, че са разочаровани от качеството на журналистическите разследвания в този случай.

Трябва да призная, че чакахме по-квалифицирана работа от тези журналисти. Не бяха казани много нови неща и мога да обявя, че сме по-скоро разочаровани. И все пак, в много отношение, поне що се касае до тази журналистическа общност, традицията за качествени журналистически разследвания съвсем изчезна, допълни Песков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!