Кремъл за "Досиетата от Панама": Западът страда от путинофобия

OFFNews Последна промяна на 04 април 2016 в 14:19 4614 18

Путинофобията на Запад е достигнала до такива размери, че априори за Русия не трябва да се казва нищо хубаво.

Това заяви говорителят на руския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков, по повод изтеклата информация от „Досиетата от Панама“ за финансови машинации на богати и известни личности от цял свят.

В документите се споменава и името на Путин, като според тях състоянието на руския президент надхвърля 2 млрд. долара. Мрежа за пране на милиарди, ръководена от руска банка, е била свързана с приближени на Путин.

„Очевидно е, че градусът на путинофобията е достигнал такова ниво, че фактически изначално не трябва да се говори добро за Русия или за някакви действия на Русия, за успехите на Русия. Необходимо е да се говори с лошо, трябва да се говори с лошо много, обилно, а когато няма какво да се каже, трябва нещо да се измисли. Това също е очевидно за нас“, посочи пред журналисти Песков, цитиран от РИА Новости.

От Кремъл допълниха, че са разочаровани от качеството на журналистическите разследвания в този случай.

Трябва да призная, че чакахме по-квалифицирана работа от тези журналисти. Не бяха казани много нови неща и мога да обявя, че сме по-скоро разочаровани. И все пак, в много отношение, поне що се касае до тази журналистическа общност, традицията за качествени журналистически разследвания съвсем изчезна, допълни Песков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.04 2016 в 07:48

ХХХ,

На първо място в руските медии. Даже обявиха, че цялата патаклама е главно заради него.

04.04 2016 в 19:57

И какво сега!?
Оказва се, че името на Путин никъде го няма в тези колосални разкрития. Там било уж името на някакъв виолончелист може би приятел на Путин. За сметка на това в тези списъци е май бащата на Камеран.
Но масово и във всички медии е първа новина е името на Путин като несъмнено замесен. А за бащата на Камерън може и да намерим впоследствие някоя доста закътана статийка.
Е те това е съвременна журналистика :D

04.04 2016 в 19:17

https://www.vedomosti.ru/technology/articles/2016/04/03/636212-nashelsya

04.04 2016 в 18:44

От Кремъл допълниха, че са разочаровани от качеството на журналистическите разследвания в този случай.
.....

Ахахаха, завалиите колко са разочаровани!!!
Надявали са се някой да преброи по точно парите на Джуджето, че и то не им знае сметката.

04.04 2016 в 18:35

Твърди се, че Путин поддържа близки отношения със Сергей Ролдугин (руски виолончелист,====....!?!? и виолончелиста бил активния....., ха ха ха иевразийские пидалчита.....

04.04 2016 в 17:47

Абе третополовитееее....що мълчите като бити гъзове за бащата на Камерън...........или той си е богат “демократично“......Сега е ясно как ще завърши “референдума за излизане Ингилизия от Ивропъта“

И най-смешното е как матрЯла дето е затънал и над шията в лайната, скимти на чужд гроб

04.04 2016 в 17:38

Тоест, отговор по същество няма.
А биха могли просто кажат, че Путин би бил ужасно тъп, ако позволи някъде името му да фигурира в компрометиращи документи. Има си послушни путинчета за това.

04.04 2016 в 17:13

BG 04.04 2016 в 16:13 8
:D :D :D
„Къде го чукаш, къде се пука”. Искаха да подкопаят Путин, а го отнесе исландеца. Е сигурно и той не ги е кафил нещо :D
Споко, само след няколко новини всичко ще утихне и изобщо нищо няма да има по въпроса все едно никога и нищо изобщо не е имала, след като видяха, че за пореден път удрят на камък :)

04.04 2016 в 16:51

Ау-у--у,как квичат руските псета

04.04 2016 в 16:18

БГ, понеже ,,рашките" са нация и имат себеуважение, родолюбие и инстинкт за саосъхранение. И разбират ролята на Путин за Русия, както и ,,отношението" на деморатичния и свободолюбив свят относно ТЯХ и страната им. Няма как да ,,убедиш" народ който за по малко от 10 години изживя състояние при което имаше война в самата страна, мизерия сравнима със Сомалия, огромна безработица и разпад, до състоние да има средна класа, развита икономика, почти 20 пъти нарастване на доходи, икономика, армия и т.н. И когато един народ види, че това се дължи на Путин и стана за 10 години, ако ще и да обявят Путин за ,,марсианец" те пак ще го подкрепят. Защото знаят какво бе преди него, както и колко ,,доволни и щедри" бяха същите ,,демократи" при Елцин. Това е все едно в България да застане начело ,,лидер" който с каквито и средства да успее да превърне България по стандарт и развитие на Унгария или Чехия. Еми тогава и ние ще си тачим нашия ,,лидер". Справка Стамболов и Борис III.