Путин: Само болен човек може да си представи, че Русия ще нападне НАТО

Ивайло Анев 06 юни 2015 в 08:48 14609 43

Руският президент Владимир Путин

Руският президент Владимир Путин даде интервю за вестник "Кориере дела сера" в навечерието на визитата си в Италия.

В него той увери, че светът няма защо да се страхува от Русия. По думите му само "болен човек в съня си" може да си помисли, че Москва ще нападне НАТО.

По думите му в някои страни се спекулира със страха от Москва. "Американците не желаят сближаване на Русия с Европа. Те искат да съхранят своето лидерство в НАТО, а за това се нуждаят от външна заплаха. Иран е недостатъчен като такава. С кого да плашат тогава?", попита руският президент.

Според него военните разходи на САЩ са по-големи от военни разходи на всички страни по света, обединени, и общите разходи на страните от НАТО, са 10 пъти по-големи от военни разходи на Руската федерация. "Също така, Русия, за разлика от САЩ, на практика няма никакъв военни бази в чужбина", отбеляза Путин.

Той не пропусна да коментира и темата за Крим. "Защо Косово да може да се отдели, а Крим - не? В Косово това го реши парламентът, докато в Крим го решиха хората на референдум. В Донецк и Луганск хората гласуваха за независимост, но там ситуацията е друга. Но за да поискаш от населението да остане в състава на Украйна, трябва да му докажеш, че ще живее по-добре, по-надеждно, че хората ще могат да осигурят живота си и бъдещето на децата си", отбеляза руският държавен глава.

Владимир Путин завършва интервюто с отговор на въпроса дали е щастлив човек. Той е категоричен, че смята себе си за такъв, а Бог така бил устроил живота му, че за нищо не съжалява. " В работата си се ръководя от интересите на руския народ. Най-важното е да си честен към себе си и към хората, които са ти поверили тази работа", категоричен е той.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

   
  X

  Там ли му е мястото на Войнишкия паметник (подкаст с Манол Глишев)