Путин представил пред Стоун стара американска атака за руска в Сирия (видео)

OFFNews 22 юни 2017 в 12:50 6937 4

Снимка Showtime

Видеото от атака на руски военни в Сирия, което руският президент Владимир Путин показва на американския режисьор Оливър Стоун в излъчената миналата седмица документална поредица, всъщност е видео от американска атака в Афганистан от 2013 г., твърди руската неправителствена организация Conflict Intelligence Team (CIT). 

Организацията е категорична, че видеото реално показва как американски хеликоптер „Апачи” обстрелва бунтовници в Афганистан.

CIT допълва, че единствената разлика между двете е, че показаното от Путин видео е озвучено на руски. 

В кадрите от документалния филм за Путин руският президент показва видеото от мобилен телефон и казва: "Това е работа на нашата авиация. Тези бойци бягат с оръжия. Те имат не само автомати, но и много по-сериозни оръжия, с които унищожават военни автомобили". След това Путин допълва: "Пилотът казва, че ще направи още един опит да удари мишената". 

Руската неправителствена организация е публикувала свое видео. В него тя поставя кадрите, които се виждат в документалния филм, с тези от атаката в Афганистан, качени в YouTube през февруари 2013 г. 

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков катеогрично отрече информацията. 

Той обяви пред журналисти, че показаното видео е на Министерството на отбраната на Русия. 

По думите му съобщенията за това, че видеото не показва действията на руската авиация са "неверни и неуместни". 

"Това са материали на Министерството на отбраната и са част от доклада им до президента. Министърът на отбраната го презентира пред президента и част беше демонстрирана пред Оливър Стоун. 

На въпрос на кого е мобилния телефон, от който Путин показва видеото на Стоун, Песков отговори, че е на един от сътрудниците му. 

От своя страна, Оливър Стоун също коментира въпроса, като посочи, че не вярва да му е показано старо видео. 

"Защо той би фалшифицирал? Русия има голям принос в борбата с "Ислямска държава" в Сирия", заяви той на пресконференция. 

"Повече от две години, 20 часа записи на интервюта - това не е малко. И мисля, че камерата не може да лъже. Камерата показва езика на тялото, изражението на очите", допълни той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11178

4

Крушата

23.06 2017 в 23:18

А защо на снимката и в далечни кадрите с лицата на Стоун и Путин виждаме телефон с бяла рамка, а без лица и с прословутия запис въобще и следа от нея няма!?
А и моля Ви, дайте някаква препратка към самия материал, т.е. филма на Оливър Стоун - не успях да го намеря в Интернет - щото така без да сме видели първоисточника някак прекалено фейково изглежда всичко.

11568

2

PetarD

22.06 2017 в 15:16

Пак станаха за резил.
Къде е формуния мурзилаж или този път абразурата е прекалено голяма.