Путин отиде на почивка в Сибир, кара всъдеход и показа скъпи ловни екипи

OFFNews 21 март 2021 в 16:39 6621 0

Руският президент Владимир Путин си взе кратка почивка и прекарва уикенда в сибирската тайга, където кара високопроходим автомобил и се разхожда в снега заедно с министъра на отбраната Сергей Шойгу, съобщи днес Кремъл.

"Президентът прави разходки пеша с министъра на отбраната Сергей Шойгу" в Сибир, коментира лаконично президентството в комюнике, публикувайки десетина снимки, без обаче да посочи къде точно са направени те.

Предоставените от Кремъл и излъчени от телевизиите кадри, показват как 68-годишният Путин и 65-годишният Шойгу, облечени в ловджийски костюми, се разхождат из заснежените гори, минават по въжен мост и наблюдават диви животни с бинокъл.

По-късно двамата отиват в работилница, където Шойгу показва на президента какво майстори от дърво, упражнявайки хобито си. Повечето снимки показват двамата - в тъмни зимни дрехи, украсени с бяла пухкава кожа, и обути във валенки - да се хранят на дървена маса на открито. После те правят разходка с високопроходим автомобил, а зад волана, широко усмихнат, е Путин.

Руската телевизия "Дождь" провери цените на ловните костюми. Якето на зеленият костюм с който се е снимал руският президент струва 40,2  хиляди рубли (близо 900 лева), панталоните са 28,2 хиляди рубли (625 лв). Кафявото ловно екипче с което се снима Путин е от овча кожа и се оценява на 70 000 рубли (1550 лв). VIP версиите на шведския всъдеход Hagglunds BV-206 "Лос" се оценяват межди 4 млн. (близо 89 000 лв.) и 7 млн. рубли (над 155 000 лв). 

Официалният приход на Владимир Путин за 2020 г. е 9,7 млн. рубли (по-малко от 215 000 лева). 

Руският президент от години гради имидж на суров и силен мъж, като редовно демонстрира добрата си физическа форма. Медиите са показвали и преди кадри от негови посещения в тайгата, по време на които той е на подводен риболов, управлява кораб или събира слънце гол до кръста.

Виждали сме го също да се спуска с подводница до дъното на езерото Байкал, да кара автомобил от "Формула 1", да лети с изтребител и да пуска на свобода тигър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови