Пуснаха Шойгу по телевизора за първи път след метежа на Пригожин

OFFNews 26 юни 2023 в 09:15 3450 5

Снимка Министерство на отбраната на РФ

Руският военен министър Сергей Шойгу излезе за първи път на светло след опита за метеж на Евгений Пригожин в петък и събота. Министерството на отбраната и близки до Кремъл медии разпространиха снимки и клип, за които се твърди, че са заснели министъра на предната линия на фронта.

Според съобщението на военното ведомство Шойгу, чийто глас и образ изчезнаха по време на метежните часове, е проверил пункт за управление на предните позиции в едно от обединенията на Западната група войски, воюваща на Харковското направление.

„В командния пункт министърът изслуша доклад на командващия групировката генерал Никифоров за текущата обстановка, характера на действията на противника и изпълнението от страна на нашите войски на бойните задачи по основните тактически направления“, се казва в съобщението на МО.

Освен това командващият на групировката е докладвал на Сергей Шойгу за формирането и бойното адаптиране на резервни полкове за Западната група войски.

Министърът на отбраната на РФ е провел и съвещание с командването на групировката, на което отбелязал „висока ефективност на откриването и поразяването на военна сила и концентрация на врага по тактическите направления“.

От пропагандното видео без звук се вижда, как легендарният пълководец с пагони на армейски генерал излиза от сянката на метежния уикенд и пълен с решимост, храброст и увереност гледа през илюминатора на самолета, с който лети.

Според прокремълския телеграм канал „Рибар“, който се поддържа от бивши офицери от пресцентъра на Министерството на отбраната, който цитира свои източници от бойните полета и щабовете, пътуването на Шойгу е било още преди метежа.

„По метаданни не можем да потвърдим или отречем тази теория, от сутринта човъркаме файла, който се появи в 6 часа, по-стари записи няма“, пишат „рибарите“.

„Да, Шойгу сега все едно, че нищо ни е станало „го появиха“ пред публика, за да пресекат всякакви теории за възможната му оставка. Ще има ли размествания и рокади, трудно е да кажем. Във войската и в обществото очакванията за тях са колосални, каквото и да говорим, благодарение на информационната кампания на Пригожин и Шойгу, и Герасимов се превърнаха в огромен гръмоотвод за отвеждане на негативизма в обществото.

Зад кадър остава един много важен въпрос. Кой отдаде заповедта за използване на авиацията по колони на ЧВК, започнали своя метежен марш. Кой ще понесе отговорността за загубата на седем летателни машини извън зоните на контратерористическата и специалната военна операции?“, пита „Рибар“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

5

AntiZ

26.06 2023 в 12:18

Няма как да не споделя и това видео. До тоя, дори нашия зелен рашистки чорап изглежда като титан на мисълта, истински Цицерон! Хахаха

https://youtu.be/Rxnm99M-8p8

10298

4

AntiZ

26.06 2023 в 12:09

И тоя настъпи мотиката:

https://youtube.com/shorts/KcyjENZlzr4?feature=share4

10298

3

AntiZ

26.06 2023 в 12:02

Някой да е чувал нещо за суровикин? Последно го видях да се изказва в подкрепа на вагнер. "Ребята, мъй с вами", обръщайки се към червейчетата на пирожкин!Хахаха

-529

2

6екеr4о

26.06 2023 в 10:39

Страхотно фото, сенилната банда кремълски курешки мъдрува стратегия и тактика, военна, или по-скоро бавно храносмилат сланина, ряпа и немножко самагон!?

2550

1

alfakentavur

26.06 2023 в 10:23

Ега си мутрите. Един от друг по-големи селяци и мужици воглаве с азиатския селяк....
Тези не могат и Войната на таралежите да спечелят камо ли истинска война.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика